Читај ми!

I Zaev za smenu zbog afere "frizerski salon"

Makedonski premijer Zoran Zaev prihvatio je u utorak uveče zahtev za smenu Lidije Dimove, pošto je nešto manje od 300.000 evra iz bespovratnih sredstava EU za obrazovanje završilo na računu firme koja vodi frizerski salon u Skoplju.

Smenu Dimove zatražio je zamenik premijera zadužen za borbu protiv korupcije Ljupčo Nikolovski, nakon što je skopski portal "A1on" objavio da su sredstva za promociju digitalne pismenosti među mladima završila na računu firme koja vodi frizerski salon.

Istragu o ovom slučaju pokrenuli su policija i Evropska komisija.

Dimova je, međutim, odlučno odbacila optužbe tvrdeći da je meta lažnih medijskih napisa, te da zbog ovog slučaja nema nameru da podnese ostavku na mesto šefice Nacionalne agencije za evropske obrazovne programe.

Odbacila je i optužbe da je pod njenim vođstvom agencija kupila dva automobila za oko 90.000 evra, navodeći da vozila "nisu kupljena, nego uzeta na lizing".

Makedonski mediji navode i da je vlasnik frizerskog salona od stručnjaka angažovanih za ovaj projekat, zatražio da mu vrate novac.

Šefica agencije je, takođe, rekla da su napadi na nju počeli nakon što je u javnost iznela podatke o ranijim zloupotrebama u toj agenciji u iznosu od 2,2 miliona evra.

Te nepravilnosti, kako su ranije objavili mediji u Severnoj Makedoniji, uključuju i 83.000 evra za dresiranje "lipicanera i magaraca".

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво