0
Evrokupovi

ZASENIĆE LIGU ŠAMPIONA: Stiže Evropska Premijer liga sa budžetom od ŠEST MILIJARDI EVRA!

Objavljeno: 20.10.20 u 22:44

Samo najbolji od najboljih će učestvovati!

FIFA ozbiljno ulazi u trku za najveće evropsko takmičenje. Kako je Skaj sport danas preneo Liverpul i Mančester junajted već su podržali ovu ideju i spremni su da učestvuju.

Planirano ime za ovo novo fudbalsko takmičenje je Evropska Premijer liga, a budžet bi bio čak šest milijardi evra. Žestok udarac za UEFA!

Evropska Premijer liga planira da privuče klubove iz najjačih liga EvropeŠpanije, Italije, Engleske, Francuske i Nemačke, po sezoni njih 16 ili 18.

Utakmice bi se održavale tokom regularnog dela sezone, zatim bi usledila nokaut faza u obliku turnira, a celokupni pobednik takmičenja bi dobio više stotina miliona evra. Evropski fudbal bi zauvek bio promenjen sa tolikim prilivom sredstava.

PROČITAJTE JOŠ: KONAČNO: VAR stiže u Srbiju! Od ponedeljka kreće obuka sudija!

Svaki tim bi odigrao minimum 30 utakmica sa drugim velikim klubovima, i kao domaćini i kao gosti.

Kako stoje stvari, za sad su engleski klubovi najzainteresovaniji za ovaj poduhvat, priča se da i Arsenal, Mančester Siti, Čelsi i Totenhem odobravaju predlog FIFA.

Poziv za učestvovanje bi zasigurno dobili i Barselona, Real Madrid, Atletiko Madrid, PSŽ, Juventus i Bajern Minhen.

Postojanje ovog takmičenja bi imalo mnogo uticaja na Ligu Šampiona, možda bi čak dovelo i do gašenja najelitnijeg evropskog takmičenja koji se igra u ovom formatu od 1993. godine.

FOTO: YouTube screenshot

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter