Fudbaleri Barselona ubedljivom pobedom protiv Ferencvaroša od 5:1 otvorili su novu sezonu u Ligi šampiona, Lacio je povratak u elitno takmičenje obeležio trijumfom protiv Borusije iz Dortmunda od 3:1, dok je Mančester junajted ponovo, kao u osmini finala pre dve godine, slavio protiv Pari Sen Žermena u Parizu sa 2:1.

Ponovo je Mančester junajted bio koban po Pari Sen Žermen, baš kao i u martu prošle godine. Bruno Fernandeš je doneo prednost gostima golom sa penala. Prvobitno je Portugalac promašio jedanaesterac, ali je udarac bio ponovljen zbog toga što je ,,prestupio“ Kejlor Navas i na taj način mu odbranio šut. Fernandeš je ponovoio izvođenje penala i gađao u istu stranu, ali je Navas ovog puta krenuo u suprotnu.

Bilo je prilika na obe strane. Junajted je svoju šansu jurio iz kontre, konkretno preko Rašforda, kojeg je u jednoj situaciji u prvom poluvremenu izvanredno zaustavio Dijalo. Izjednačenje Parižanima doneo je Entoni Marsijal, autogolom posle ubačene lopte iz kornera. Nespretno je reagovao Francuz i u maniru vrsnih napadača poslao loptu u suprotan ugao gola koji brani njegov saigrač.

Pokušavali su domaći i sa distance preko Erere i Nejmara, bio je blizu gola i Mbape, ali je David de Hea bio na visini zadatka. Junajted nije došao da se brani u Pariz i to su prikazali u poslednjim trenucima susreta, kada je posle dodavanja Pola Pogbe, nogu namestio Markus Rašford i sa ivice šesnaesterca poslao loptu po zemlji u gol Navasa za trijumf engleskog velikana od 1:2.

Fudbaleri Lacija savladali su Borusiju iz Dortmunda u prvom kolu grupne faze Lige šampiona sa 3:1 na svom ,,Olimpiku“.

Trinaest godina prošlo je od poslednjeg učešća Lacija u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju i kao zapete puške čekali su ovaj dan izabranici Simonea Inzagija.

Čekanje se isplatilo, pošto su ispratili Borusiju nazad u Dortmund sa tri pogotka, a ,,počastio“ ih je i bivši fudbaler Ćiro Imobile koji je otvorio ovaj susret golom u šestom minutu. Propustili su gosti sjajnu priliku da poravnaju, a već u sledećem napadu Korea je imao situaciju da duplira prednost domaćih, međutim, odbranio je Hic. Iz svega je proizašao korner, a Felipe Luiz je sjajno skočio za novi pogodak Lacijala.

Posle pogotka, usledila je i asistencija Ćira Imobilea, koji je proigrao debitanta u ovom takmičenju – Akpa Akproa. Izgledala je odbrana Borusije vrlo loše u toj situaciji. Italijan je bio sateran u ćošak i loptu je poslao gotovo ,,na slepo“, a mladi Akpro između Humelsa i Đovanija Rejne pogađa mrežu Hica.

Konačno, Briž je šokirao Zenit u Sankt Peterburgu pobedivši sa 2:1, dok su Ren i Krasnodar podelili bodove 1:1.

Rezultati 1. kola:

Grupa E:

Čelsi – Sevilja 0:0

Ren – Krasnodar 1:1 (Guirasi 56. penal – Ramires 59).

Grupa F:

Zenit – Briž 1:2 (Horvat 74. autogol – Denis 63, De Katelar 90+3)

Lacio – Borusija Dortmund 3:1 (Imobile 6, Luis Felipe 23, Akpa Akpro 76 – Haland 71)

Group G:

Dinamo Kijev – Juventus 0:2 (Morata 46, 84)

Barselona – Ferencvaroš 5:1 (Mesi 27. penal, Fati 42, Kutinjo 52, Pedri 82, Dembele 89 – Karatin 70. penal)

Grupa H:

PSŽ – Mančester junajted 1:2 (Marsijal 55. autogol – Bruno Fernandeš 23. penal, Rašford 87)

Lajpcig – Istanbul Bašakšehir 2:0 (Anhelinjo 16, 20)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here