Vesti

0

Hoti: Smenjeni direktori Policije i Poreske administracije postupali nezakonito

Autor: KP

Izvor: Beta

Hoti: Smenjeni direktori Policije i Poreske administracije postupali nezakonito

Izvor: Foto: prtscr youtube

On je na konferenciji za medije rekao je da je osnov za donošenje odluke o smeni generalnog direktora PK donet na osnovu procene ministra unutrašnjih poslova da je direktor Rašid Čaljaj radio u suprotnosti sa zakonodavstvom na snazi.

"Bivši generalni direktor PK je u suprotnosti sa zakonom izvršio izmene organizacione šeme PK, iako to nije prošlo kroz zakonske procedure i nikada nije objavljena, držeći je tako tajnim od ministra i građana", kazao je on na konferenciji za medije.

Kada je u pitanju generalni direktor Poreske administracije Kosova Iljir Murtezi, Hoti je rekao da je i on usvojio pravilnik o unutrašnjoj organizaciji PAK u suprotnosti sa zakonom.

"Objavio je konkurs za nova radna mesta i istovremeno nije sistematizovao svoje bivše zamenike, smatrajući ih (tehnološkim) viškom. Činio je česte promene ljudstva. Sva ta gaženja zakona su konstatovana u izveštaju kosovskog ombudsmana. Zbog toga je trebalo da donesemo tu odluku", kazao je kosovski premijer.

Do smene direktora Carine je došlo pošto je u toku konkurs za izbor direktora i dosadašnji v.d.direktora je konkurisao za to mesti, tako da je procenjeno da za v.d. direktora postavimo nekog ko nije deo konkursa, kazao je Hoti.

Odluke premijera o smeni direktora Policije, Carine i Poreske administracije Kosova su među opozicionim partijama na Kosovu ocenjene kao pokušaj stavljanja pod kontrolu ove tri institucije od strane aktuelne vladajuće koalicije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR