Sebastijan Henes (©Reuters)
Sebastijan Henes (©Reuters)

Henes potvrdio da kapiten Hofa ne igra protiv Zvezde

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.10.20. | 15:28

"Svi smo uzbuđeni što se vraćamo evropskom fudbalu", kazao je mladi stručnjak

Broj titula u domaćem šampionatu - 31; broj osvojenih kupova - 24. Prvaci Evrope i sveta 1991. godine. U četvrtak nam u goste dolazi jedan od najuspešnijih klubova na svetu... Ovim rečima najavili su meč prvog Lige Evrope ljudi iz Hofenhajma na svojim društvenim mrežama, pa potom podsetili da gostovanje na beogradskoj Marakani spada u najteže u Evropi, zbog čega je važno ostvariti dobar rezultat u prvoj utakmici protiv crveno-belih.

Izabrane vesti

"U Beogradu vlada jedna od najneprijatnijih atmosfera za igranje. Čak i da im dozvole samo 100 navijača napraviće strašnu buku. Zato, ako dobro startujemo biće nam lakše kasnije da prođemo dalje".

Ovako su pisali i govorili u Sinshajmu prethodnih dana. Nešto više od 24 sata do početka utakmice situacija je malo drukčija. Nemci se više pouzdaju u svoje kvalitete i ne bave se više srpskim prvakom, osim u kurtoaznim okvirima.

Tako trener Sebastijan Henes nije bio previše rečit na virtuelnoj konferenciji za medije...

"Svi u klubu uzbuđeni smo što se vraćamo evropskom fudbalu. Naravno da želimo da počnemo dobro", kazao je mladi stručnjak. "Naš cilj? Jednostavan je - da prođemo grupu i što dalje doguramo u nokaut fazi".

Henes je podsetio da i dalje ne može da računa na koronom zaražene Andreja Kramarića i Kasima Adamsa, dok je Pavel Kaderžabek u karantinu.

"Svi su dobro, to je najvažnije. Nažalost, ni ovoga puta u konkurenciji za sastav neće biti Beni Hubner, naš kapiten. Havard Nortvajt tek je počeo da trenira sa ekipom".

Doskorašnji trener mladog tima Bajerna dobio je pitanje vezano za Mijata Gaćinovića...

"Za njega će to sigurno biti posebna utakmica. Videćemo da li će startoviti ili čekati svoju šansu na klupi".

A sam Mijat juče je u intervjuu za klupsku televiziju analizirao igru Crvene zvezde, pa kazao:

"Mogu da budu vrlo neprijatni. Imaju nekoliko igrača u sastavu koju bi mogli da nam naprave probleme. Ali nemam dilemu - mi smo jači".

Srpski šampion treniraće večeras u vreme utakmice na stadionu u Sinshajmu. Pre toga Dejan Stanković će imati obraćanje medijima na sličan način kao Sebastijan Henes.


tagovi

Sebastijan Henes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara