PRATI NAS PUBLIKA IZ 84 DRŽAVE: Direktor KCNS Bojan Panaotović oštro odgovorio na optužbe iz novosadskog odbora SRS

J.S.

21. 10. 2020. u 18:23

NAGLAŠAVAJUĆI da ga čast i obaveza prema građanima Novog Sada obavezuju da odgovori na tvrdnje iz redova novosadskog odbora SRS, koje dovode u pitanje gledanost, atraktivnost, pa i kvalitet predavanja koja organizuje Kulturni centar Novog Sada, direktor ove ustanove Bojan Panaotović, danas je novinarima detaljno prezentovao programe, posećenost i domete tribina koje se održavaju u Tribini mladih KCNS.

ПРАТИ НАС ПУБЛИКА ИЗ 84 ДРЖАВЕ: Директор КЦНС Бојан Панаотовић оштро одговорио на оптужбе из новосадског одбора СРС

Foto: KCNS

Dan ranije, naime, SRS je ukazala na, kako je nevedeno, "kulturne prevare koje se već duže vreme dešavaju u KCNS-a gde se na konto krajnje sumnjivih tribina iz džepa Novosađana izvlače milioni dinara tako što iz nedelje u nedelju gostuju novopečeni politički analitičari, samozvani filozofi i mislioci koje  u proseku prati od pet do sedam ljudi".

Panaotović je, međutim, rekao da tribine na zvaničnom Jutjub kanalu KCNS imaju do sada preko 3,5 miliona pregleda, a da "neko manipuliše informacijama zarad jeftinih političkih poena".

- Imamo 10.000 pratilaca iz Srbije, BiH, Hrvatske, Crne Gore, Nemačke… Publika iz čak 84  zemlje intenzivno prati sadržaj na našem Jutjub kanalu - naglasio je Panaotović prikazavši foto-materijal koji svedoči o broju pratilaca i pregledima, a koji, opet,  dokazuju kvalitet sadržaja koje plasira KCNS.

Foto: KCNS

Po Panaotovićevim rečima neistina je i da predavanja u KCNS posećuje pet do sedam ljudi, a zatim pružio na uvid fotografije prepune sale kluba „Tribina mladih“ na predavanjima Ognjena Karanovića, dr Borisa Stojkovskog, Danila Koprivice, Miloša Savina, Gorana Šarića, Milovana Balabana, Milorada Vukašinovića… Prihodi od Jutjuba,kako je naglasio Panaotović, ležu na račun KCNS i namenjeni su za stimulacije na platu radnika KCNS.

- Karanovićeva predavanja dosežu rekordnu gledanost od preko 100.000 pregleda,a Balaban i Vukašinović imaju preko 70.000 pregleda. Istovremeno, konferenciju za medije SRS na kojoj su iznete optužbe na račun KCNS privukla svega 115 pregleda tokom 24 časa – rekao je Panaotović.

TRI NOBELOVCA

PANAOTOVIĆ je podsetio i da je  KCNS je u poslednje tri godine  ugostio tri nobelovca – Pamuka, Handkea i Ljosu. Handke je tom prilikom  polovinu svog honorara poklonio Dečjem selu. Izdavačka delatnost KCNS, takođe, objavljuje dela koja su u više navrata ovenčana najprestižnijim književnim nagradama u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani