Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
"POTREBAN BiH" Bevanda: Kredit MMF uvek dobrodošao

"POTREBAN BiH" Bevanda: Kredit MMF uvek dobrodošao

Ministar finansija u Savetu ministara Vjekoslav Bevanda izjavio je da je novi kredit MMF potreban BiH, napominjući da taj novac ide u budžete entiteta. On je naveo da je aranžman sa MMF uvek dobrodošao.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Vjekoslav-Bevanda-foto-S-PASALIC-8 Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija
Vjekoslav-Bevanda-foto-S-PASALIC-8

– Taj stav imam godinama jer se radi o najpovoljnijim kamatama, ali i korisnim reformama – rekao je Bevanda za Avaz, prenosi Srna.

Prema njegovim rečima, ono što možda nije dovoljno jasno jeste da sredstva MMF idu u budžete entiteta, a ne BiH.

– Finansijska stabilnost zemlje u smislu njenog finansiranja je neupitna i nisu ovi aranžmani sa MMF presudni – poručio je Bevanda.

On je dodao da je sasvim normalno da entitetima treba finansijska podrška “u ovakvim vremenima, kada je celi svet u ekonomskoj krizi”.

– U entitetskim budžetima su i socijalna davanja, i razvojna komponenta i podsticaji privredi i, s te tačke gledišta, novi program sa MMF bi bio od koristi. Ne samo kao finansijska podrška nego i kao put u reforme i bolju organizaciju pojedinih sektora, ali i za privlačenje drugih investicija, jer tamo gde je MMF, dolaze i druge međunarodne finansijske institucije – zaključio je ministar finansija u Savetu ministara.