METAK U ČELO ZA ŽENINOG LJUBAVNIKA Ukinuta presuda za ubistvo Davora Vitića

O.M.

22. 10. 2020. u 09:32

VRHOVNI sud Republike Srpske ukinuo je presudu Bošku Kovačeviću (30) i Peri Miroviću (45) kojom su osuđeni na po 12 godina i četiri meseca zatvora za ubistvo Davora Vitića (33) iz Milića, ljubavnika Kovačevićeve supruge Biljane.

МЕТАК У ЧЕЛО ЗА ЖЕНИНОГ ЉУБАВНИКА Укинута пресуда за убиство Давора Витића

Foto: O. M.

Tom presudom obojica su oglašeni krivim da su kao saizvršioci počinili krivična dela teško ubistvo i nedozvoljeno posedovanje oružja i izrečena im je jedinstvena kazna.

Jelena Despotović, sekretar Vrhovnog suda RS, kaže da je presuda ukinuta nakon što je sudsko veće delimično uvažilo žalbu tužilaštva, ali i branilaca optuženih.

Ona je pojasnila da je potvrđen deo presude koji se odnosi na nedozvoljeno posedovanje oružja za optuženog Mirovića, koji je za to osuđen na šest meseci zatvora. Kada je u pitanju teško ubistvo presuda je ukinuta za obojicu optuženih, dok je Kovačeviću ukinut i deo presude koji se odnosi na nedozvoljeno posedovanje oružja.

- Predmet je vraćen Okružnom sudu u Istočnom Sarajevo na ponovno suđenje - rekla je Despotović.

Foto: O. M.

 

Zločin se dogodio 21. jula 2018. godine na lokalnom putu u mestu Bogaz kod Han Pijeska. Prema optužnici Kovačević je prethodno preko Fejsbuka primao preteće i uvredljive poruke od Vitića. Razlog tome je, kako se navodilo u istrazi, bila Kovačevićeva svađa sa suprugom, upravo zbog njene ranije veze s Vitićem. Međusobno su razminili više poruka i Vitić je najavio Kovačeviću svoj dolazak u Han Pijesak kako bi se obračunali. U optužnici se navodi da su se Kovačević i Mirović dogovorili da ga sačekaju s puškama. Vitića je dovezao Branko R. "golfom 2" i kada su stigli videli su optužene kako im idu u susret naoružani, pa su pokušali da pobegnu.

- Optuženi su prema vozilu ispalili dva hica. Vitić je pogođen u čelo i metak je prošao kroz glavu i izašao na potiljak i na mestu je ostao mrtav - navodilo se u optužnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)