• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SIN BIZNISMENA JAHTOM UBIO DEVOJKU, PA "KAŽNJEN" DRUŠTVENO KORISNIM RADOM: Uvažena žalba, maloletniku se ponovo sudi!

 Tamara Sekulović
Autor Tamara Sekulović

Veće Višeg suda uvažilo je žalbu kotorskog Osnovnog tužilaštva i ukinulo presudu kojom je maloletni Beograđanin M.S. osuđen na društveno koristan rad zbog nesreće na moru u kojoj je stradala Maja Šljivančanin, piše podgorički "Dan".

Pozivajući se na svoja saznanja, list piše da je odluku o ukidanju presude doneo sudija podgoričkog Višeg suda Radomir Ivanović, koji je naložio novo veštačenje.

M.S. je 11. jula u budvanskom zalivu jahtom naleteo na čamac, pri čemu je poginula Maja Šljivančanin, dok je njen verenik Vladimir Stanišić bio povređen.

Možda će vas zanimati

Jahta i barka kretale su se od ostrva Sveti Nikola ka plaži Jaz.

M.S. je na suđenju kazao da nije video barku, a osnovni sud u Kotoru je sredinom avgusta prihvatio jemstvo u iznosu od 332.000 evra koje je ponudila porodica optuženog kako bi se on branio sa slobode.

Presudom koju je izrekla sudija Momirka Tešić, a koja je uzburkala crnogorsku javnost, određeno je da mera koja je izrečena optuženom može trajati od šest meseci do dve godine, s tim da sud naknadno odlučuje o njenom prestanku.

M.S. je izrečena kazna obavljanja društveno korisnog ili humanitarnog rada u najdužem trajanju 120 časova u periodu od šest meseci, ali tako da rad ne ometa njegovo školovanje ili zaposlenje, a ukoliko ne bude vršio taj rad, posebna obaveza može biti zamenjena drugom posebnom obavezom, odnosno drugom vaspitnom merom.

Ovo je nedavno izazvalo bes građana, koji su u Budvi organizovali protest protiv ove, kako smatraju, blage presude.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nik

Izgleda da je tata debelo iskesirao sudiji...

Dule

Ne znam koja je velicina te jahte, ali na vodi su drugaciji zakoni. Uvek veci plovni objekat ima prednost. E sada sto se tice presude to necu ni da komentarisem, jer u vestima nema dovoljno informacija da bi se to komentsrisalo.

Srki

Sve ste preneli osim dela gde je navedena krivica momka nastradale devojke koji je upravljao barkom i kojom je izleteo pred gliser koji je vozio tatin sin.

special image