Најновије

КИНА СЕ ПРОБИЛА У ЗАДЊЕ ДВОРИШТЕ САД: Ево како је Си успео да превари Трампа, Вашингтон изненађен! (ВИДЕО)

Кинески председник и аргентински лидер Алберто Фернандез ојачали су везу телефонским позивом да потврди узајамну подршку у борби против КОВИД-19 и ојача сарадњу током пост-епидемиолошке ере.

Трамп и Ђинпинг (Фото: Синхуа)

Си је рекао је да ће Кина наставити да сарађује са Аргентином, промовишући "изградњу заједнице заједничког здравља за човечанство" и избацују нови образац економског развоја „двоструке циркулације“.

Пекинг је поздравио више висококвалитетних пољопривредних производа и производа са високом додатом вредношћу из Аргентине да уђу на кинеско тржиште и позвао Аргентину да учествује на трећем кинеском међународном увозу Екпо (ЦИИЕ).

Буенос Аирес се нада продубљивању билатералне сарадње у трговини, инвестицијама, инфраструктури, финансијама, вакцинама и другим областима и заједнички промовисао изградњу иницијативе Појас и пут.

Али то би могло значити катастрофу за Вашингтон.

Под кинеском иницијативом за појас и пут, Пекинг је уложио у развој инфраструктуре у скоро 70 земаља.

Кинеска влада назива иницијативу "настојањем да се побољша регионална повезаност и прихвати светлија будућност", али стручњаци страхују да је то "замка дуга" на путу ка глобалној доминацији.

Током последње деценије, кинеска трговинска, помоћна, дипломатска и комерцијална активност се стално и значајно увећава и САД су све забринутије.

Док је Кристина Фернандез де Кирчнер била председница, Пекинг се усредсредио на управљање отвореним земљиштем у Аргентини ради обраде ресурса и производње хране.

Госпођа де Кирчнер одобрила је кредите у износу од 15 милијарди долара (11,45 милијарди фунти), укључујући обнову железнице у Белграну и изградњу две хидроелектране.

Кини је заузврат било дозвољено да изгради свемирску станицу.

Чини се да су ово поздравили аргентински грађани, од којих је 80 посто кинеске инвестиције позитивно за земљу, показало је истраживање Argentine Pulse.

Маурицио Макри, који је био председник од 2015. до 2019. године, у почетку је био леден према Пекингу, али то се променило усред кинеског трговинског рата са САД.

Аналитичари Латинске Америке Бењамин Гедан и Ема Сарфити сугерирају да се Аргентина никада заиста није удаљила од Кине, чак ни под господином Мацријем.

Они су за The Global Americans 2019. године написали: „Аргентина се окренула ка Сједињеним Државама, али једва се удаљила од Кине.

„Оптерећен огромним инфраструктурним потребама, великим буџетским дефицитом и оскудним америчким позајмицама, Мацри је са нестрпљењем поздравио кинеску подршку.

„Када је Трампова портпарол рекла да су два председника разговарала о„ грабежљивој кинеској економској активности “, аргентински министар спољних послова лично је одбацио опис састанка у Белој кући.“

Карантин и закључавање нису имали утицај на корону! А шта је спас прочитајте ОВДЕ.

Извор: Express.co.uk/ Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА