Војводина у недељу тражи нове бодове против Златибора (14)

​​​​​​​НОВИ САД: После две везане победе - у првенству над Радом (4:1) и у Купу над Јединством из Руменке (2:0) - пред фудбалерима Војводине у недељу је нови изазов. У сусрету 12. кола Суперлиге, домаћин ће им бити екипа Златибора из Чајетине, а утакмица се игра  у Ужицу.
1
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Погледом на табелу јасно је да улога великог фаворита припада Новосађанима, али у њиховом табору на то се претерано не ослањају. Исто је важило и пред сусрете у Ивањици и Новом Пазару, па су тамошњи домаћини успели да изненаде црвено-беле и нанесу им поразе које нису очекивали. Управо због тога један од Лалатовићевих помоћники Драган Шарац истакао је да је пред екипом ни мало једноставан задатак.

- Знамо да нам неће бити лако у утакмицу са екипом која се бори за опстанак у елити - нагласио је Шарац. - Одгледали смо неке утакмице Златибора и видели да је он у прошлом колу у Инђији, рецимо, одиграо и поред пораза  веома добро (0:1). Реч је о тиму који се добро брани у ниском блоку и има квалитетну транзицију захваљујући брзим бочним фудбалерима. Све то нам говори да ћемо морати да уложимо максимум труда уколико желимо да освојимо сва три бода. Јако важно за нас биће то да искористимо неку од шанси у ранијој фази утакмице и да не дозволимо домаћину да казни наше промашаје, као што су то учинили Јавор и Нови Пазар.


Пренос на Новосадској ТВ

Утакмицу Златибор - Војводина у ТВ преносу моћи ће да прате љубитељи фудбала у Новом Саду и околини, пошто ће га реализовати Новосадска ТВ. Ова телевизија све чешће омогућује својим гледаоцима да уживо прате утакмице црвено-белих, што је за сваку похвалу у ситуацији када гледаоци немају приступ на трибине.  


Здравствени билтен у екипи је  добар.

- Недостајаће нам једино повређени голман Никола Симић, сви остали момци су здрави, немамо суспендованих и тренер Лалатовић моћи ће да састави најбољи тим. У досадашњем току сезоне практично сви су добили прилику да играју и сматрам да тренутно имамо 16-17 првотимаца који конкуришу за стартних једанаест. Одлуку о томе ко ће почети утакмицу донеће шеф стручног штаба, а од изузетне важности је и то што у екипи влада изузетно добра атмосфера. Надам се да ћемо у Ужицу приказати добар фудбал и остварити осму првенствену победу - додао је Шарац.

Војводина ће данас одрадити преподневни тренинг у Фудбалском центру “Вујадин Бошков”, затим одлази на Златибор, где ће екипа преноћити и дочекати сусрет у Ужицу, чији почетак је заказан за недељу, у 14 часова.

А. Предојевић

Фото: Ф. Бакић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести