PONUDIO JE DALMATINCIMA POSAO NA IRSKOJ FARMI ZA 1.500 EVRA: Zbog jednog uslova je postao predmet ismejavanja na mrežama!
Foto: Profimedia

bruka

PONUDIO JE DALMATINCIMA POSAO NA IRSKOJ FARMI ZA 1.500 EVRA: Zbog jednog uslova je postao predmet ismejavanja na mrežama!

Hrvatska -

Na društvenim mrežama je sve više oglasa u kojima poslodavci traže buduće radnike.

Irska, za mnoge Hrvate u ‘obećanoj zemlji’ živi oko dvadeset hiljada naših suseda zbog boljeg životnog standarda i mogućnosti napredovanja.

Iako su mnogi tamo pronašli sreću, hrvatski komentatori na društvenim mrežama nikako nisu zadovoljni time što Irska nudi đto se najbolje vidi kada je gospodin iz Fejsbuk grupe „Tražim posao / nudim posao - Dalmacija“ pozvao sve zainteresovane da dođu raditi u Irsku. porodičnom gazdinstvu za platu od oko 1.500 evra mesečno.

„Da li imate iskustva u radu na farmama krava i da li govorite engleski? Da li vam je hitno potreban posao i imate li pozitivan stav prema učenju i obuci? Ako ste u gore navedenom, obratite mi se sa poverenjem sa CV-om na engleskom jeziku. Posao se nudi u Irskoj, sa početnom platom od 350 evranedeljno; na porodičnoj farmi od 175 krava u blizini Korka. Smeštaj pruža poslodavac i besplatan je, kao i topli obroci. Za sva pitanja stojim na raspolaganju. Pozdrav “, napisano je u saopštenju.

Ali čini se da neke Dalmatince ponuda nije impresionirala, ali većina komentatora odlučila je da se sprda sa činjenicom da traže osobu koja zna engleski.

„Da li se krave muzu na engleski ili na naš način“, bio je jedan od mnogih podrugljivih komentara na račun za oglase. Tako su neki zaključili da Irci sigurno ne bi radili za taj novac.

Za neke od njih odlučili su se uz pomoć gospodina koji je oglasio i prokomentarisao da je plata dobra, ali u Dalmaciji teško da će naći nekoga.

„Svi tamo dole se bave glasačkim listićima i turizmom“, kaže se.

„Pa, za taj novac možete raditi u Hrvatskoj, a ne ići u Irsku“, bio je još jedan komentar.

Nakon brojnih negativnih komentara, jedan gospodin je odlučio da začepi usta kritičarima i analizira za mnoge „malu“ platu.

„Smeštaj je oko 500-600 evra, plus hrana sigurno još 400-500 i zato sve skupa ispadne oko 2500 evra. Verovatno je čovek trebao da napiše da je plata 2500, tako da je nekome lakše da računa. Inače smeštaj u HR i hrana su besplatni.

Molio bih post da glasi: „U Irskoj se nudi plata od 1500 evra i NE morate ništa da radite. Samo treba leći “. Niko nije rekao da moraš raditi na toj farmi čitav život. Odlazite da biste odmah mogli potražiti drugi posao. Masa ne razume koliko je teško dobiti irski poreski broj, PPS, na koji sada čekaju 3 meseca, a da ne govorimo o smeštaju “, objasnio je kritičarima.

Kurir.rs/Net.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track