ŠANSA ZA MALI BIZNIS: Za tri nove poslovne ideje Opština Ugljevik izdvojila 10.000 km

V. M.

23. 10. 2020. u 18:33

U OPŠTINI Ugljevik su tri polaznika takozvanog akcelerator programa, koji sprovodi Razvojna agencija Republike Srpske potpisali ugovore za dobijanje novčanih sredstava za šta je opština Ugljevik izdvojila 10.000 KM.

ШАНСА ЗА МАЛИ БИЗНИС: За три нове пословне идеје Општина Угљевик издвојила 10.000 км

Foto: V. Mitrić

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić kaže da je cilj ovog projekta da se podstaknu mladi ljudi i novi preduzetnici  koji imaju poslovne ideje da lakše i bolje savladaju sve probleme.

Perić je istakao da pored ovakvih aktivnosti opština Ugljevik izdvaja po 2.000 KM prevrednicima za svako novo otvoreno radno mesto, te da je u prethodnoj godini iz budžeta izdvojeno 100.000 KM za ovu namenu.

-Obezbedili smo sredstva za nabavku oprme za nabavku određenih kapitalnih ulaganja za privrednike, kao i za izgradnju određenih platoa i lokacija kod proizvodnih i uslužnih pogona gdje opština Ugljevik učestvuje u iznosu od 70 odsto - rekao je Perić novinarima.

Perić kaže da se na ovakav način omugućava privrednicima, u ovim teškim vremena, da otvaraju nova radna mesta i dodao da je opština Ugljevik jedna od najrazvijenih u Srpskoj sa najmanjom stopom nezaposlenosti.

Vlasnik predškolske ustanove „Mali princ“ Danijela Ninić rekla je da je njena poslovna ideja otvaranje igraonice i rođendaonice za decu dobila podršku.

-Igraonica će biti namenjena deci školskog uzrasta od 7 godina pa naviše. U Ugljeviku trenutno postoji zainteresovanost za ovu delatnost -kaže Ninićeva.

Mara Simić potpisala je ugovor za poslovnu ideju održavanja higijene i enterijera i Cvijetin Jovičić za ideju servis popravke bicikala, aparata za domaćinstvo i drugih uređaja.

Korisnici programa akcelerator su prošli besplatnu obuku tokom koje s dobili znanje potrebno za poslovni uspeh, besplatnu savetodavnu podršku mentora sa preduzetničkim iskustvom i znanjem iz određenih oblasti; korišćenje besplatnog prostora za rad, administrativnu i tehničku podršku za korišćenje sredstava iz različitih programa finansiranja, mogućnost predstavljanja poslovnih planova potencijalnim investitorima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024