Stadion Fenerbahčea (@Reuters)
Stadion Fenerbahčea (@Reuters)

Neki novi, bolji Fener, Trabzon zaribao bez Serlota

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.10.20. | 09:43

Najpopularniji klub u Tuskoj odličan na početku sezone za razliku od vicešampiona. Argentinac Dijego Peroti bi mogao da debituje za domaćina u turskom Super ligu

Novi poredak u turskoj eliti. Prošle sezone su dominirali Bašakšehir i Trabzon, a ove su trenutno na vrhu Alanja i Fenerbahče. Najpopularniji turski klub u proteklom prvenstvu nije uspeo da izbori plasman u Evropu, ostao je letos bez najboljeg igrača, Albanca Vedata Murućija, koji je pojačao Lacio, ali plavo-žuti igraju odlično i nisu poraženi posle pet kola. Imaju tri pobede i dva remija.

U derbiju, Fener u nedelju (17.00) dočekuje Trabzon. Vicešampion Turske izbačen je iz međunarodnih takmičenja na godinu dana, a očajno je počeo novu sezonu sa samo jednom pobedom u pet utakmica. Samo pet golova na kontu pokazuje da ekipa iz grada sa obala Crnog mora nije uspla da nadoknadi odlazak prvog strelca šampionata prošle sezone, Norvežanina Aleksandra Serlota. Trabzon je ostao i bez dvojice igrača koji su kao slobodni igrači pojačali Fenerbahče, a to su Argentinac Hose Sosa (strelac dva pogotka u ovom šampionatu) i Čeh Filip Novak. Tim iz Istanbula ove sezone ima pobedu i remi na svom Ulker stadionu, dok četa engleskog stručnjaka Edija Njutona na gostvanjima u ovom šampionatu ima dva nerešena ishoda.

Izabrane vesti

Za Fenerbahče bi prvi put ove sezone mogao da igra iskusni argentinski napadač Dijego Peroti. On je stigao iz Rome početkom meseca, ali još nije debitovao za najpopularniji turski klub zbog povrede. Trenirao je prošle nedelje, pa bi mu trener Erol Bulut mogao da pruži šansu da debituje ju turskom Super ligu. Gosti dolaze u Istanbul bez povređenog Norvežanina Andersa Trondsena, koji nije igrao ni minut u ovom šampionatu. Vezista Abdulkadir Parmak je takođe van stroja zbog virusa korona.

Tradicija poslednjih godina je na strani Trabzona, koji ima tri vezane pobede protiv najpopularnijeg kluba u Turskoj. Istanbulski velikan nije dobio vicešampiona Turske na prethodnih devet utakmica (četiri poraza i pet nerešenih rezultata). Skoro četiri godine traje post Fenera protiv Trabzona, dok u Istanbulu plavo-žuti nisu dobili skoro pet godina, od 30. novembra 2015. godine. Kada igraju ova dva tima tradicionalno dolazi igra GG. Na devet uzastopnih mečeva oba tima su postigli makar po gol, a od 11 utakmica na sedam je bilo tri i više pogodaka. Gosti su imali više uspeha prethodnih godina, ali ove sezone je ovo neki novi, bolji Fenerbahče, pa mu dajemo blagu prednost.

Lider šampionata Alanja dočekuje novog člana elite Karagumruka (14.00). Ekipa iz poznatog letovališta u svojim redovima ima prvog strelca dosadašnjeg toka šampiona, Brazilca Davidsona. On je postigao pet golova, dok je Paragvajac Adam Bareiro tri puta zatresao mrežu u prvih pet kola. Alanja ima najbolji napad (13 pogodaka), najbolju odbranu koja je primila samo dva gola, pa se gostima crno piše.

TURSKA – 6. KOLO

Petak

Kasimpaša – Geztepe 0:0

Subota

Gazijantep - Konja 1:0 (0:0)

/Demir 76/

Bašakšehir - Antalija 5:1 (4:1)

/Višća 11pen, 23, Kahveči, Kriveli 35, Đulijano 83 - Podolski 14/

Erzurum - Galatasaraj 1:2 (1:1)

/Noviskovas 45 - Kilinč 20, Falkao 64/

Nedelja

11.30: (2,30) Malatija (3,15) Genčlerbirligi (3,30)

14.00: (1,65) Alanja (3,80) Karagumruk (5,50)

17.00: (1,80) Fenerbahče (3,60) Trabzon (4,60)

Ponedeljak

18.00: (3,30) Denizli (3,40) Bešiktaš (2,20)

18.00: (1,87) Sivas (3,60) Rize (4,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Turska 1TurskaSuper ligTrabzonFenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara