Tanjug
Ivica Dačić i Aleksandar Vučić

Na vanrednim parlamentarnim i redovnim predsedničkim i gradskim izborima 2022. godine socijalisti treba da nastupe ujedinjeni sa Srpskom naprednom strankom (SNS), jer ako dođe do ujedinjenja opozicije, logično je da i mi imamo front”, izjavio je predsednik Skupštine Ivica Dačić.

On je rekao da objektivno postoji potreba da se uporedo sa predsedničkim izborima organizuju i parlamentarni i da će buduća vlada, za koju očekuje da će biti izglasana 28. oktobra, biti “koncentraciona vlada, a one su uglavnom ograničenog trajanja”.

O eventualnom zajedničkom nastupu sa SNS na izborima 2022. godine Dačić je rekao da je to njegovo mišljenje i da ne zna da li se s njim slažu Vučić i članovi SPS.

Dačić je rekao da je protiv ekspertske vlade, jer “svi političari treba da budu eksperti i da znaju svoj posao”, ali i zbog toga što eksperti koji su deo vlade ne snose političku odgovornost kada tu vladu napuste.

On je rekao da u njegovoj oblasti, politikologiji, “ne priznaje da je iko bolji od njega” i dodao da je bio “najbolji student u istoriji Fakulteta političkih nauka”.

Komentarišući cene u skupštinskom restoranu, Dačić je rekao da njime upravlja Uprava za zajedničke organe, a ne Skupština i da je u ostalim restoranima skuplje, jer razliku u pripremi hrane i posluživanju “uzima restoran”.

Dačić je rekao da se njegova i Vučićeva ideologija “razlikuju”, ali da imaju “iste ciljeve” i da su prijatelji.

1 COMMENT

  1. Ево га! Чим је ступио на нову дужност почео је да прича глупости. Добро је што му је то право ограничено за домаћи терен а не по целом свету.
    Пст! Добро је, ово ће коштати Вучића на следећим изборима.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here