Foto: printscreen twitter@George_T_Truth

Rudi Đulijani, nekadašnji gradnačelnik Njujorka i advokat Donalda Trampa - ujedno i čovek koga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić 2012. godine nazvao "prijateljem", pošteno se obrukao kada ga je čuveni komičar Saša Baron Koen epski nasamario. Brutalna pošalica nastala je na snimanju jedne od od scena za pomenuti film čija je glavna tematika ismevanje desničara i konzervativnih političara. U fokusu novog dela filma nalazi se aktuelni predsednik SAD i njegovi saradnici.

Naime, na snimku iz filma koji se pojavio pre premijere nastavka čuvenog Borata, vidi se Đulijani u hotelskoj sobi s mladom kvazi novinarkom. U jednom trenutku on poseže rukom u pantalone i dodiruje svoje genitalije, a tada u sobu uleće Borat i počinje da viče na njega.

PROČITAJTE JOŠ

Ova scena usledila je nakon što je Đulijani dao intervju za nepostojeću konzervativnu TV stanicu, misleći da radi legitimnu stvar. Lažna novinarka, inače atraktivna 24-godišnjakinja, prekida ga rečima kako bi bilo najbolje da odu na piće, ali tada u sobu upada Borat, odnosno Baron Koen, koji izbezumljeno počinje da viče na njega.

Lažna novinarka, devojka koja je preko noći postala slavna, zapravo je Maria Bakalova iz Bugarske. Ona je profesionalna glumica a poznata je i kao Instagramerka.

Đulijani koji je uhvaćen s rukom u gaćama, sad pokušava da se izvuče iz situacije. Kako je rekao, „bio je potpuno obučen u svakom trenu“, a navodno je, u trenutku kad ga je skrivena kamera snimila kako petlja s panalonama, „samo uvlačio košulju“.

„Nagnuo sam se i gurnuo košulju u pantalone, u tom su trenutku snimili tu fotografiju koju imaju, koja svakako izgleda montirano“, rekao je Đulijani za radio WABC, a prenosi „Noizz“.

Liberalno orijentisana američka javnost ne veruje u takve izgovore.

Političar i advokat poznat je i srpskoj javnosti jer je 2012. godine, kako navodi pomenuti medij, bio gost Aleksandra Vučića koji ga je tada nazvao svojim prijateljem. Sada je Đulijani optužio Holivud da je vest namerno puštena, i to baš u trenutku kada se predsednička trka približava kraju.

Vest o incidentu prvi put se pojavila 7. jula, kada je Đulijani pozvao njujoršku policiju da prijavi upad neobično odevenog čoveka.

“Taj momak je uleteo, noseći ludu, rekao bih  ružičastu transrodnu odeću. Bio je to ružičasti bikini, sa čipkom, ispod prozirnog mrežastog topa, izgledao je apsurdno. Imao je bradu, gole noge i nije bio preterano privlačan. Ta osoba je doletela vičući i vrišteći, a ja sam mislio da je to prevara ili neki pretres, pa sam to prijavio policiji. Zatim je pobegao”, rekao je Đulijani.

Policija je utvrdila da nije počinjen zločin.

“Tek kasnije sam shvatio da je to sigurno bio Saša Baron Koen. Razmišljao sam o svim ljudima koje je prethodno prevario i osećao sam se dobro zbog sebe jer mene nije”, rekao je još Đulijani.

Ipak, mnogi koji su pogledali film rekli bi da je Koen ipak uspeo u svojoj zamisli da namesti Đulijaniju. U filmu Borat, kojeg je kazahstanska vlada poslala natrag u SAD, kako bi ponudio mito savezniku Donalda Trampa, kako bi svoju zemlju privoleo američkoj administraciji. Nakon što mu propadne prvobitni poklon – majmun, Boratova navodno maloletna ćerka postaje zamena za njega.

Đulijani i Vučić

Đulijani je još 2012. godine bio gost naše prestonice, kada ga je ugostio premijer Vučić lično. Kako su pisali domaći mediji, tada su mnogi osporavali ovo prijateljstvo, ali je tadašnji premijer istrajao da održi dobre odnose sa svojim „prijateljem i saradnikom.“

Vučić je tada podsetio i da je Rudolf Ðulijani, inače republikanac, za koga je rekao da je njegov veliki prijatelj i da će imati važnu funkciju u američkoj administraciji, prvi podržao projekat „Beograd na vodi“.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare