Vesti

Virtuelne niti / Atelje 6126.10.2020. 11:20


U ponedeljak, 26. oktobra, u Galeriji SULUV biće postavljena izložba video radova – Virtuelne niti – koju je priredila Ustanova za izradu tapiserija Atelje 61. Publika će izložbu moći da pogleda radnim danima Galerije SULUV do 30. oktobra 2020.

 

 

Osnovna delatnost Ustanove za izradu tapiserija Atelje 61 je izrada tapiserija na osnovu kartona umetnika. U zanimljivoj sintezi tkanja kao starog zanata i savremene umetnosti, obogaćujući kulturnu baštinu Srbije autonomnim tapiserijskim medijem dosegnuti su visoki dometi likovnosti, koji potvrđuju Atelje 61 kao jedini profesionalni i kompleksni centar za tapiseriju na Balkanu, i jedan od nekolicine u Evropi.

Sistematsko čuvanje, negovanje, te izvođenje tapiserija u Atelju 61 podrazumeva u svom šestodecenijskom trajanju i otvaranje problematike različitih poetika i estetskih vrednosti u službi dekorativnog koncepta svojestvenog ne samo tapiseriji, već i problemima i konceptima razvoja savremene umetnosti u opšte.

Učesnice izložbe su studentkinje Fakulteta primenjene umetnosti Beograd: Marija Vukićević, Marina Teofilović, Nevena Stojiljković i studentkinje Akademije umetnosti Novi Sad:  Sonja Halilović, Anđela Žugić, Jelena Simonović, Zita Arđelan, Darija Dragojlović.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.