Mirović zvanično mandatar nove Pokrajinske vlade, sednica Skupštine Vojvodine ovog četvrtka

Igor Mirović i zvanično je predložen za mandatara nove Pokrajinske vlade, na predlog SNS, o čemu će se odlučivati na sednici Skupštine Vojvodine u četvrtak, 29. oktobra.
Mirović zvanično mandatar nove Pokrajinske vlade, sednica Skupštine Vojvodine ovog četvrtka
Foto: 021.rs
Skupština Vojvodine u četvrtak, 29. oktobra, održaće dve uzastopne sednice - na prvoj će se birati predsednik i članovi skupštinskih odbora, dok će se na drugoj sednici birati dugoočekivana, nova Pokrajinska vlada.
 
Poslanici Skupštine Vojvodine su prethodno, na konstitutivnoj sednici 31. jula, izabrali odbor za administrativna i mandatna pitanja, dok preostali skupštinski odbori nisu formirani. 
 
Na prvoj sednici su izabrani i predsednik Skupštine APV, kao i pet potpredsednika i generalni sekretar skupštine. Predsednik Skupštine Vojvodine je ponovo Ištvan Pastor (SVM), dok su potpredsednici Damir Zobenica (SNS), Aleksandra Maletić (SNS), Aleksandra Đanković (SPS-JS), Nemanja Zavišić (SNS) i Dejan Čapo (Vojvođanski front).
 
Pastor je prvu sednicu za četvrtak zakazao za 10 časova, a drugu odmah po završetku prve. 
 
Ko će, osim Mirovića, činiti Pokrajinsku vladu i da li će biti foto-finiš izmena još uvek nije potpuno jasno. Kako je danas saopštila Pokrajinska vlada, Mirović je danas održao razgovore o sastavu budućeg izvršnog organa APV sa predstavnicima Saveza vojvođanskih Mađara, Pokreta socijalista, Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), Socijaldemokratske partije Srbije (SDP) i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.
 
U konsultacijama su, kažu u Pokrajini, učestvovali i predstavnici SNS Damir Zobenica, Zoran Gojković i Dmitar Stanišić.
 
Nepoznat je položaj Socijalističke partije Srbije u raspodeli "kolača" u Pokrajini, o čemu se više možete informisati OVDE.
  • Mita B

    27.10.2020 15:43
    LISTA SEKRETARA
    Postavljanje sekretara DM, BS, ČB je katastrofa. O Čurugu nemam komentar, samo sreća što smo ga se rešili.
  • Medo

    26.10.2020 19:25
    Žućkasti
    Bolji je sigurno od onog Pajtića neponovilo se nikad više.
  • Smrdijestina

    26.10.2020 17:32
    Jel 3 meseca dovoljno da glup i mentalno retardiran narod zaboravi pokradene izbore? E zato ce ova reciklirana Radikalska banda vladati jos 30 godina...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.