Microsoft testira novu funkciju 

Nova funkcija, nazvana Start-up boost, održava osnovne Edge procese u pozadini kako bi se brže pokrenuli.

PCPress.rs Image

Nova funkcija će browseru dati turbo pojačanje

Microsoft testira novu funkciju u operativnom sistemu Windows 10 koja je dizajnirana da poveća vreme pokretanja svog browsera Edge zasnovanog na Chromium-u. Nazvana „start-up boost “, funkcija pokreće osnovne Microsoft Edge procese u pozadini kada se Windows 10 pokreće. Ovo omogućava Edge-u da brže započne pokretanje sa taskbara, desktopa, ili putem hyperlinkova u drugim aplikacijama – na primer, Word dokumentima. Ovi procesi browsera se izvode u pozadini sa niskim prioritetom kada je Edge zatvoren, održavajući ga u stanju pripravnosti uz minimalan uticaj na memorijske resurse uređaja.

Start-up boost biće opcionalno podešavanje u okviru najnovije verzije Microsoft Edge – Edge 88. Korisnici će moći sami da omoguće ili onemoguće funkciju; administratori takođe mogu uključiti ili isključiti Start-up boost na osnovu grupnih smernica. Prema Microsoft-u, ova funkcija će biti široko dostupna na uređajima koji rade pod operativnim sistemom Windows 10, iako je kompanija na svojoj stranici tehničke zajednice primetila da može ukloniti uređaje koji „ne vide očekivani pozitivni uticaj“ iz funkcije. Korisnici mogu da provere da li je Start-up boost dostupan u podešavanjima browsera Edge u ​​okviru Edge>Settings>Sistem.

„U procesu smo primene ove funkcije, pa će proći neko vreme pre nego što je vidite na svom kanalu “, rekao je Microsoft. Microsoft ubrizgava stalnu dozu funkcija u svoj novi i poboljšani pregledač Edge, jer pokušava da ospori dominaciju Google Chrome-a. Obe su izgrađene na istoj platformi otvorenog koda – Chromium. Kompanija je u junu lansirala novi monitor lozinke koji upozorava korisnike ako je bilo koji od njihovih podataka za prijavljivanje ugrožen zbog povrede podataka. Takođe je uveo vertikalne tabove, tracking prevention kontrole i funkciju „smart copy“, koja omogućava korisnicima da kopiraju i nalepe sadržaj jednostavnim prevlačenjem kursora preko područja koje žele da kopiraju.

Izvor: Zdnet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: