Jeremić: Policija je sigurno u stanju da utvrdi ko mi je uputio mafijašku pretnju 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je policija „sasvim sigurno već u stanju“ da identifikuje ljude koji su preko puta ulaza u zgradu u kojoj živi lepili plakate uvredljive sadržine, jer je cela ta ulica pokrivena kamerama, a da se u suprotnom postavlja pitanje da li neko štiti počinioce i zbog čega.

„Pitam vlast, koja gromoglasno najavljuje obračun sa ozbiljnim organizovanim kriminalom u državi, da li je stanju da reši ovako trivijalan slučaj u poređenju sa borbom protiv organizovanog kriminala? Ako nisu u stanju da identifikuju obične ulične vandale, kako će se obračunati sa organizovanim kriminalom“, rekao je Jeremić televiziji N1, , navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Nepoznati počinioci zalepili su plakate uvredljive sadržine sa Jeremićevim likom preko puta zgrade u centru Beograda u kojoj živi sa porodicom.

„Ovo je očigledno mafijaška poruka ’znamo gde živiš’, upućena meni i mojoj porodici. Mogli su da ih zalepe ispred stranke ili na nekom drugom mestu, da nije po sredi konkretna namera da se uznemiri moja porodica. Mi tu prolazimo svakog dana i šetamo našu ćerku, a plakati su nalepljeni samo na zgradi ambasade koja je preko puta našeg ulaza“, reka je Jeremić.

Kako su naveli, upitan da li će angažovati obezbeđenje, Jeremić je odgovorio da nema potrebu za obezbeđenjem i da „nema nameru da prestane da se bavi onim čime se bavi i da otvoreno govori o stvarima o kojima govori“, i dodao da svoju bezbednost prepušta u ruke države, jer „želi da veruje“ da će ga, kao i sve ostale građane, štititi zakoni i institucije.

„Ako država stoji iza pokušaja da se nečija bezbednost ugrozi, nema tog obezbeđenja koje može da ga spasi. Nemam nikakve repove iz prethodnog vremena, nikada se nisam zamerio bilo kome osim aktuelnoj vlasti. U državi vas niko od države ne može zaštititi“, rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da su plakati lepljeni na istom mestu na kojem je pre dve godine verbalno oštro napadnuta njegova supruga, koja je tada izbegla fizički napad tako što se sklonila u zgradu.

„Tada je policija Vračara reagovala izuzetno efikasno i napadač je identifikovan i uhapšen svega nekoliko sati kasnije. Pohvaljujem policijsku upravu Vračara jer je i ovog puta reagovala veoma brzo, i na lice mesta su došli načelnik kriminalističke policije na Vračaru i njegove kolege. Nema nikakve sumnje da je policija već sada u mogućnosti da identifikuje počinioce“, rekao je Jeremić.

„Ako smo stigli dotle da se u centru prestonice direktno zastrašuje i uznemirava porodica političkih oponenata, i to onih koji predvode političku organizaciju i poznatiji su u društvu od većine građana, onda se postavlja pitanje šta je tek ostalo za njih i ko će njih zaštititi“, zaključio je Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari