MARKOVIĆU UNUTRAŠNJI POSLOVI, BEČIĆU KONTROLA SLUŽBI: Izabrani predsednici više odbora u Skupštini Srbije

Novosti online

26. 10. 2020. u 20:57

U SKUPŠTINI Srbije danas su izabrani predsednici više skupštinskih odbora, pa će tako Odbor za kontrolu službi bezbednosti i u ovom sazivu voditi poslanik SNS Igor Bečić, a Odbor za odbranu i unutrašnje poslove poslanik SNS Aleksandar Marković.

МАРКОВИЋУ УНУТРАШЊИ ПОСЛОВИ, БЕЧИЋУ КОНТРОЛА СЛУЖБИ: Изабрани председници више одбора у Скупштини Србије

Foto: D. Milovanović

Nova predsednica Odbora za kulturu je poslanica SNS Sandra Božić.

Skupštinski odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava vodiće kao i do sada poslanica SNS Aleksandra Tomić, dok je za predsednicu skupštinskog Odbora za evropske integracije izabrana poslanica Saveza vojvođanskih Mađara Elvira Kovač.

Za predsednika Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo izabran je poslanik Muamer Zukorlić, a za predsednika Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije vodiće poslanica SNS Katarina Rakić.

Novi predsednik odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova je poslanik Socijaldemokratske pratije Srbije (SDPS) Muamer Bačevac, a predsednik odbora za zaštitu životne sredine je poslanica SPS Ljubinka Rakonja.

(blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)