Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Kinezi nagradili Jankovića novim ugovorom

Vreme čitanja: 1min | uto. 27.10.20. | 16:36

Srpski stručnjak nastavlja mandat na klupi mlade reprezentacije Kine

Bio je u Belgiji, ostavio trag na Marakani dobrim igrama u večitim derbijima, ali za Aleksandra Jankovića je Kina obećana fudbalska zemlja. Posle 20 meseci na klupi reprezentacije Kine do 20 godina, bivši strateg Crvene zvezde produžio je ugovor sa fudbalskim savezom najmnogoljudnije zemlje sveta.

Pravila u Kini su jasna. Dužina i uslovi ugovora se ne objavljuju, ali činjenica da Aleksandar Janković nastavlja rad na staroj funkciji nedvosmisleno pokazuje da su u kineskom Savezu izuzetno zadovoljni radom rođenog Beograđanina.

Izabrane vesti

Janković je po dolasku u Kinu, 1. januara 2019. godine, imao zadatak da selektira najtalentovanije igrače u zemlji i pripremi ih za azijske igre i predstojeće Olimpijske igre.

Pre selekcije Kine do 20 godina Aleksandar Janković je dobar deo karijere proveo u Belgiji. Vodio je Lokeren, Mehelen sa kojim je imao odlične rezultate, i na posletku Standard iz Liježa. U dva mandata je bio trener Crvene zvezde. Predvodio je i mladu selekciju Srbije i ispao u baražu za odlazak na Prvenstvo Evrope od Engleske.


tagovi

KinaAleksandar Janković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara