Komentara: 0
Pregleda: 1278

Predstavljanje knjige poezije "Srne i rane" autora Milana Mihajlovića

28.10.2020. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Predstavljanje knjige poezije "Srne i rane" Milana Mihajlovića održaće se u četvrtak, 29. oktobra, u Srpskom kulturnom centru "Sveti Sava" u 19 časova. Uz autora, gosti večeri biće Dragan Lakićević, glavni urednik Srpske književne zadruge, David Kecman Dako i prof. dr Danica Andrejević.
Predstavljanje knjige poezije "Srne i rane" autora Milana Mihajlovića

Milan Mihajlović je jedan od najuglednijih srpskih pesnika koji danas živi na Kosovu i Metohiji. U njegovoj knjizi poezije "Srne i rane" nalazi se 36 pesama koje su nastale u poslednjih deset godina Mihajlovićevog stvaralaštva, a sadrže stihove posvećene prijateljima, od kojih većina nije među živima, a koje je Mihajlović na ovaj način sačuvao od zaborava.

I pre samog čitanja pesama, ono što čitaoca ovog dela zainteresuje, jeste sam naslov knjige.

Predstavljanje knjige poezije "Srne i rane" autora Milana Mihajlovića- Naslov koji je izdavač tako zdušno prihvatio je zapravo izašao iz pesme koju sam posvetio pesniku Slobodanu Raketiću, koji je i te kako uticao na moj razvojni put u književnom smislu. On je zaslužio da ima jednu pesmu kao posvetu kroz stih i mislim da sam mu se na taj način bar delimično odužio - rekao je Mihajlović. - Verujem da je on i te kako značajan za sve srpske pisce na Kosovu i Metohiji, tako da sam kroz naslov, ali i pesmu, baš kao i Momi Dimiću, pokušao da učinim da ostanu deo mene, jer znamo da oni koji pišu i traju, ne samo kroz knjigu, već i u srcima svojih prijatelja zauvek žive.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1278
Povezane teme

promocija knjige

skc sveti sava

zadužbina dušana radića

predstavljanje knjige

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.