Foto: Twitter/Autocar

Žele da mislimo da je reč o novom “la ferariju”, ali… Sedam godina nakon što je italijanski proizvođač prikazao hibridni hiperautomobil, novi prototip, koji izgleda samo namerno podseća na “la ferari”, primećen je na italijanskim putevima. Ipak, oštro oko će primetiti da ovde najverovatnije nije reč o novoj generaciji pomenutog hibrida, već nešto mnogo više od toga.

Iako i pod kamuflažom uočeni prototip ne krije telo “la ferarija”, i ima plavu trouglastu nalepnicu koja otkriva da je reč o hibridnom pogonu, ipak male su šanse da je ovde reč o poznatoj i za testiranje već korišćenoj karoseriji iz Maranela, prenosi Autocar.

Kao prvo, kamuflaža je sveža i drugačijeg dizajna od onog koji su imali prototipi “la ferarija”, ali ima još drugih, važnih znakova. Naime, točkovi imaju pet standardnih šrafova, dok serijski “la ferari” koristi centralni šraf.

Foto: Twitter/Autocar

Prednji kraj je, takođe, preoblikovan, pa je donji deo branika ovde potpuno otvoren (nema centralni stub), a i usisnici za vazduh su odvojeni.

Još važnije od toga, linija krova je redizajnirana i postavljen je novi poklopac motora, što ukazuje na pogon drugačijeg oblika od 6,3 V12 hibrida koji je u “la ferariju” montiran centralno.

Foto: Twitter/Autocar

Saznajte još:

Iz Ferarija nisu želeli da daju komentar, pa je ostalo nejasno da li se ovde samo koristi donekle izmenjena školjka “la ferarija” za potrebe testiranja nekog novog modela.

Ipak, treba znati da Ferari na svakih 10 godina prikaže neki hiperautomobil, a prošlo je skoro pa osam otkako je “la ferari” lansiran.

Drugi hibridni model, “SF90 stradale PHEV” ne može predstavljati adekvatnu zamenu, jer ima više snage od “la ferarija”, njegova proizvodnja nije limitrana, i košta svega trećinu cene od ekskluzivnog modela.

Ako Ferari razvija pravi, novi hiperautomobil, glavni rivali biće mu “lamborghini sian” i “mclaren speedtail”.

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar