petak, 29. marta 2024.

Ugostitelji traže vraćanje radnog vremena do 23 časa

Objavljeno: 2. novembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Predstavnici valjevskih ugostitelja su na sastanku sa gradonačelnikom Valjeva Lazarom Gojkovićem, nezadovoljni naredbom Štaba za vanredne situacije o ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata do 21 čas, ponovo uputili zahtev da se radno vreme vrati na 23 časa.

Kako je saopšteno iz Gradske uprave, ovom sastanku su prisustvovale i predsednica Stručno-operativnog timaza zaštitu i spasavanje od epidemija dr Branka Miholjčić i dr Branka Antić, direktorka valjevskog Doma zdravlja. Gradonačelnik Lazar Gojković je rekao da je Grad u ovoj situaciji partner, a ne suprotna strana svojim sugrađanima i da su mere donete isključivo s ciljem da se zaustavi širenje Korona virusa u Valjevu, a na osnovu preporuka struke.

“Ugostitelji su predočili sa kakavim se problemima suočavaju, jer im je otežano poslovanje od početka epidemije. Sa ovakvim smanjenjem radnog vremena neće moći da opstanu i biće prinuđeni da zatvore svoje objekte, a brojni zaposleni će ostati bez posla. Istakli su da zbog manjeg broja ugostitelja koji ne poštuju preporučene mere o dozvoljenom broju gostiju u objektu i protivepidemijske mere, svi snose posledice”, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Dodaje se das u ugostitelji iskazali spremnost da dosledno sprovode sve preporučene mere, jer je to u interesu svih građana Valjeva. Na taj način bi se smanjio rizik od širenja virusa, sačuvala radna mesta i sprečila katastrofa ove branše.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *