LEGENDARNI TRENER APELOVAO NA ČELNIKE EVROPSKE KOŠARKE: Zdravlje je najvažnije, PREKINITE takmičenja!
Foto: Starsport©

pismo

LEGENDARNI TRENER APELOVAO NA ČELNIKE EVROPSKE KOŠARKE: Zdravlje je najvažnije, PREKINITE takmičenja!

Košarka -

Čuveni italijanski trener Etore Mesina obratio se čelnicima evropske košarke.

On je u otvorenom pismu zatražio da se prekinu takmičenja u Evroligi i Evrokupu dok se sitaucija sa pandemijom koronavirusa ne poboljša.

Pismo prenosimo u celosti.

"Dragi prijatelji iz sveta košarke posle mnogo razmišljanja odlučio sam da vas zamolim za pet minuta vašeg vremena. Imam tu sreću da sam prilično dugo u evropskoj košarci, pod FIBA, ULEB i Evroligom. Uz sva neslaganja uvek sam poštovao gospodina Stankovića i Baumana, a ponosan sam i što sam prijatelj Portele, Bertomeua i Van den Špigela, trenutno predsednika ULEB.

Živimo u teškom vremenu, Vlade evropskih zemalja zatvaraju granice i uvode karantin da zaštite narod od korona virusa, a svake nedelje se sve više ljudi zarazi, a utakmice se odlažu. Sve se teže ide na putovanja... Uskoro nećemo imati slobodne datume za odigravanje odloženih utakmica, a sve mi se čini da zavisimo od toga ko ima više sreće i u tom momentu manje zaraženih.

Zbog svih ovih razloga, kao veliki ljubitelj košarke, zamolio bih ljude koji donose odluke da odmore minut, sklone svoja mišljenja u stranu i sve nesuglasice iz prošlosti i za dobrobit svih nas, košarke, navijača, trenera, igrača, sudija, pronađu adekvatno rešenje.

Za sada je jedino logično da se sezona zaustavi i da se završe samo nacionalna takmičenja, a za tri četiri meseca kada sve bude lakše da se evropska takmičenja vrate, tamo negde od marta najkasnije aprila. Tada će igrači moći da se spremaju za Olimpijske igre, a možda se i korona virus izgubi do tada ili ga limitiramo.

Naravno, televizije i sponzori moraju da učestvuju u svemu ovome i siguran sam da zajedno možemo naći rešenje. Zdravlje je najvažnije, a mi ćemo, kao navijači, vama biti najzahvalniji", poručio je Mesina

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track