Miroslav Aleksic
Miroslav Aleksić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da će ta partija učestvovati u dijalogu vlasti i opozicije u Srbiji o izbornim uslovima ako posrednik bude Evropska unija.

On je ocenio da će u tom procesu biti postignut napredak, navodeći da vlast sebi ne može da dozvoli još jedne izbore bez opozicije.

„Medju našim najvažnijim zahtevima biće sloboda medija i razdvajanje predsedničkih izbora od parlamentarnih i lokalnih“, rekao je Aleksić u Rumi, gde je osnovan Opštinski odbor Narodne stranke.

Potpredsednik Narodne stranke ocenio je da je stvaranje jake i razvijene stranačke organizacije uslov za uspeh, i dodao da se „zaludjuju oni koji misle da se vlast može promeniti samo tvitovima, saopštenjima i nastupima na televiziji“.

Aleksić je naveo da će najjača opoziciona stranka biti ona koja će moći da pokrije svih 8.200 biračkih mesta u Srbiji sa 18.000 kontrolora na narednim izborima, pod uslovom da budu obezbedjeni fer izborni uslovi.

„To sada ne može da uradi nijedna stranka i to je realnost. Narodna stranka je možda najdalje odmakla u tom poslu, ali nas čeka mukotrpan rad da stranačkom infrastrukturom pokrijemo celu teritoriju Srbije“, rekao je Aleksić.

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković rekao je da je vlast „kriminalizovala“ izborni proces. ; „Idu po Srbiji i umesto letaka dele crvene novčanice. Suprotstavićemo im se kvalitetom ljudi i radom, razgovaraćemo sa narodom širom Srbije“, rekao je Novaković.

Ocenio je da je neophodno da Narodna stranka počne da se priprema za izbore kao da će na njih izaći, bez obzira što će odluka o izlasku na izbore biti doneta kada bude poznato kakvi će biti izborni uslovi.

„Biće kasno ako počnemo pripreme za izbore tek kada ta odluka bude doneta. Moramo imati kapacitet da na izbore izadjemo sami, a da u koaliciju eventualno ulazimo ne zato što smo osudjeni na to, nego samo ako se pokaže da će koalicioni nastup doneti sinergijski efekat“, rekao je Novaković.

Za predsednicu Opštinskog odbora Ruma izabrana je Marija Mladenović.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar