LAKŠE UZ CARINSKI TERMINAL: Za manje gužvi na graničnom prelazuU "Đerdap" u privrednoj zoni kod Kladova

S. M. JOVANOVIĆ

03. 11. 2020. u 10:16

NOVI carinski terminal na 2,68 hektara u privrednoj zoni na teritoriji Kladova - na graničnom prelazu "Đerdap" - čiju je izgradnju sa 100 miliona dinara finansirala kompanija "Konal grup", omogućiće brži i aktivniji kontakt sa privredom i znatno ubrzati obavezne procedure.

ЛАКШЕ УЗ ЦАРИНСКИ ТЕРМИНАЛ: За мање гужви на граничном прелазуУ Ђердап у привредној зони код Кладова

Foto B. Barbatesković

- Iz godine u godinu se povećava broj kamiona na ovdašnjem graničnom prelazu, pa se ukazala potreba za ubrzanjem protoka teretnjaka. Nameravamo i da proširimo delatnost tako što će naredni korak biti izgradnja terminala za pretovarrobe koje se transportuje Dunavom - kaže vlasnik pomenute kompanije Boris Čelenković koji je nedavno sa Upravom carine potpisao desetogodišnji ugovor o angažovanju novog kladovskog terminala na carinskim poslovima u Kladovu.

OPREMA

OSIM parkinga za 150 kamiona, vozačima su na raspolaganju i prostorije namenjene odmoru. Novi terminal je tehnički osposobljen za sprovođenje mera carinskog nadzora i carinske kontrole - sa platformom za pregled vozila i kolskom vagom, a tu su još video-nadzor i fizičko obezbeđenje.

Uz dosadašnjih 11, na ovom terminalu je zaposleno još 13 novih radnika, a za rad carinskih službenika je adaptiran i najsavremenije opremljen prostor od čak 200 kvadrata. Tu je i zatvoreni carinski skladišni prostor od 150kvadratnih metara, dok je za istu namenu na otvorenom opredeljena više nego dvostruko veća površina.

- Svaka investicija koja otvara nova radna mesta je značajna za lokalnu samoupravu - procenjuje prvi čovek Kladova Saša Nikolić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)