Neki aktuelni predsednici SAD su izborni dan dočekivali relaksirano, smatrajući da je njihov posao završen kada birači već odrađuju svoje na biračkim mestima. Tako je Barak Obama 2012. godine igrao basket sa Skotijem Pipenom, Džordž Buš Mlađi je 2004. godine dan izbora proveo u teretani sa svojim trenerom, a Donald Tramp?

Donald Tramp nije toliko relaksiran.

Veći deo dana je proveo u svojoj rezidenciji okružen televizijskim ekranima sa kojih pristižu vesti o izborima, gotovo sve vreme je na telefonu, a kada nije, razgovara sa familijom i savetnicima o stanju na terenu.

Tražio je od njih da ga izveštavaju o dešavanjima u prelomnin državama, tražio je informacije o izlaznosti.

Kako navodi CNN, posebno je bio zainteresovan za Pensilvaniju. “Kako izgleda Pensilvanija?”, nekoliko puta je viđen kako pita svoje saradnike. Gunđao je o sudskoj odluci koja je dozvolila produženo brojanje glasova poštom, a rekao je i da veruje da će ga to koštati.

Zapravo ništa se nije promenilo u odnosu na dane koje je provodio prethodnih nedelja. To su ista pitanja i isti zahtevi saradnicima koje je ispostavljao dok je išao sa mitinga na miting.

https://www.nedeljnik.rs/uzivo-amerika-bira-predsednika-kako-protice-izborni-dan-kada-mozemo-da-ocekujemo-rezultate-i-kako-ce-glasati-elektorski-koledz/

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.