Zbog The Elder Scrolls VI, kompanija Bethesda priprema značajna tehnološka unapređenja

The Elder Scrolls VI je još uvek daleko, ali kompanija Bethesda želi da se čekanje igračima višestruko isplati

  • 1

The Elder Scrolls VI je možda i najiščekivanija video igra u novoj deceniji, a datum izlaska nije ni blizu.

Igrači će morati da sačekaju još nekoliko godina na prave vesti o igri, a verovatno i više na sam izlazak, jer se Bethesda ne žuri u nastojanju da dostavi kvalitet. Pošto je Microsoft kupio kompaniju Bethesda za oko 7,5 milijardi dolara, obezbeđena su praktično sva sredstva za razvoj igara u ovoj kompaniji, što posebno raduje fanove The Elder Scrolls franšize.

Ova kompanija radi na značajnim tehnološkim unapređenjima Creation "endžina", pokretačkog spleta koji sačinjava svaku igru. Creation je prilično star endžin, on postoji još iz vremena kada se The Elder Scrolls: Morrowind pojavio, a Bethesda se u prethodnim godinama nije trudila da ga značajno unapredi, već je grafički kvalitet ostao isti već više od deset godina.

Poslednji put kada je Creation dobio ogromno tehnološko unapređenje bilo je pred izlazak Obliviona, a sada po drugi put dobija u susret The Elder Scrolls VI. Glavni čovek kompanije, Tod Hauard, otkrio je da se unapređenja tiču kvaliteta grafike, koja će odgovarati statusu nove generacije konzola, kao i veštačke inteligencije i kapaciteta stanovništva u igri.

Mape u budućim igrama će biti dosta veće nego do sada, sa ogromnim proporcijama, gradovi će biti puni života sa ne-igrivim likovima koji funkcionišu nezavisno od pogleda igrača. Sve će to biti dostupno u The Elder Scrolls 6, zajedno sa još više elemenata.

Međutim, šestica neće biti prva igra koja će uživati u ovim blagodetima, već naučno-fantastična avantura Starfield, koja će igrače odvesti u svemir i posedovaće putovanje između planeta. Ova igra će imati najveću mapu od svih dosadašnjih Bethesda igara, a posedovaće i proceduralno generisane predele, kako bi se smanjio teret nad razvojnim timom.

Starfield će se pojaviti pre The Elder Scrolls VI, tako da će ta igra poslužiti kao neka vrsta testa, na osnovu kojeg developeri mogu prilagođavati i poboljšati Creation engine za šesti deo.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majkl Džondar

    5. novembar 2020 | 22:20

    Kakvo će to ludilo da bude ali sam siguran da će biti prepuno bagova, na početku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA