Najbolji početnički tank, support i damage likovi u Overwatch-u

Specifične sposobnosti svakog heroja u Overwatch-u će vas privući na ovaj ili onaj način, a na vama je da saznate koji vam najviše odgovara.

  • 0
overwatch-heroji-blizzard1 Foto: Activision Blizzard/Overwatch

Video igru “Overwatch” je 24. maja 2016. godine predstavio “Blizzard Entertainment”, poznati američki proizvođač igrica. Igra je predstavljena za platforme Microsoft Windows, PlayStation 4 i Xbox One, a namenjena je ljubiteljima pucačina iz prvog lica za više igrača.

“Overwatch” stavlja igrače u dva tima od po šest igrača. Svaki od igrača bira jednog lika, koji se nazivaju herojima. Svaki od heroja ima jedinstvene karakteristike, moći i izgled, a njihove uloge su Offense (Napad), Defense (Odbrana), Tank (Tenk) i Support (Podrška). Igrači u jednom timu rade zajedno kako bi zauzeli kontrolne tačke na mapi ili da prevezli teret od interesa preko iste u toku ograničenog vremena.

Otkrivanje najboljeg karaktera ili heroja za početnike nije lak zadatak, međutim, kada jednom uđete u svet Overwatch-a, otvoriće vam se jedna potpuno nova dimenzija igranja video igara. Mi smo se potrudili da vam olakšamo pronalazak vašeg savršenog tank, support i damage heroja!

Ana Amari

  • Uloga: Support

Ana Amari je prvi Overwatch heroj koji je objavljen nakon lansiranja istoimene igrice. Njena uloga je podrška, a primarni cilj joj je lečenje saveznika i nanošenje štete neprijateljima preciznim snajperski hicima iz daljine! Njeno drugo oružje, koje je takođe vredno pomena je Sleep Dart, sa kojim Ana ima mogućnost da onesvesti neprijatelje.

Anina ultimativna sposobnost je Nano Boost, koji povećava brzinu kretanja, štetu, ali i smanjuje  jačinu protivničkog napada.

Baptiste

  • Uloga: Support

Pored toga što može da leči saborce, Baptiste poseduje i sposobnosti koje nanose solidnu količinu štete protivnicima, kao i one koje jačaju saigrače. Kako je Blizzard naveo, koncept Baptistovog postojanja  je da igračima ponudi gomilu odličnih sposobnosti i promeni način na koji se igraju support heroji.

Baptiste koristi Biotic Launcher kao svoje oružje. Ovo oružje u sebi nosi tri metka, koji nagrađuju preciznost i kontrolu trzaja sa velikom količinom štete koju nanosi. Ono takođe može da služi za lečenje saigrača ispaljivanjem projektila koji zaceljuju u maloj oblasti od mesta eksplozije.

Aktiviranjem Regenerative Burst sposobnosti Baptiste šalje talas koji leči njega i njegove saigrače tokom određenog vremenskog perioda, dok Immortality Field sprečava smrt njegovih saigrača. On takođe stvara polje koje duplira štetu i količinu lečenja projektila koji prođu kroz njega. Ono što je još zanimljivo i vredno pomena jeste da ako Baptiste pre skoka čučne, u mogućnosti je da skoči i više nego što je uobičajeno.

Echo

  • Uloga: Damage

Echo je 32. heroj koji je dodat u igricu Overwatch, nakon duže pauze. U pitanju je robot visoke tehnologije koji poseduje sposobnost brzog prilagođavanja situaciji zahvaljujući svojoj veštačkoj inteligenciji. Njena fleksibilnost na bojnom polju jedan je od njenih zaštitnih znakova. Ona može da leti, puca energetske projektile, čak i da se klonira u neprijateljskog heroja. Njeno primarno oružje je Tri-Shot.

Lepljive bombe su njena najsmrtonosnija kombinacija. Samo jednim zamahom ispušta šest bombi koje se kače za metu i momentalno se aktiviraju. Još jedna njena sposobnost je Focusing Beam. U pitanju je vazdušni napad koji nanosi malu štetu igračima koji nisu povređeni, ali zadaje četvorostruko više štete metama koje su na ispod 50% helta. Kao što smo i naveli, ona može da leti, ali u vazduhu može da ostane kratko.

Zabava tek počinje sa njenom ultimativnom sposobnošću. S obzirom na to da može da se klonira, ona na ovaj način može da oponaša heroja iz drugog tima. Sve u svemu, jedan jako zanimljiv ali i sposoban heroj koji je često korišćen u igrici Overwatch.

Soldier: 76

  • Uloga: Damage

Soldier: 76 je pristupačan ofanzivan heroj kojeg ćete sasvim lagano savladati. Njegovo osnovno oružje je Heavy Pulse Rifle. Prilikom ispaljivanja raketa koje imaju mali domet, shvatićete da su iste te rakete odlično sredstvo kada je potrebno da se dovrši meta koja beži od vas, a koju ste dovoljno onesposobili vašim primarnim oružjem.

Sledeća stavka bitna za ovog heroja je Biotic Field. Soldier:76  Biotic Field koristi kako bi lečio sebe i saigrače. Polje kreira vizuelno prepoznatljiv krug na terenu, tako da vaši saigrači znaju da tu mogu da se zaleče. Ovo polje omogućava vojniku da bude relativno nezavisan od podrške tima, i da bude slobodan za zanimljive aktivnosti, poput napadanja sa boka i iza protivničkih linija.

Ultimativna sposobnost Soldier: 76 heroja jeste njegov vizir! Uz pomoć vizira koji mu obezbeđuje odličan nišan, ovaj heroj nacilja mete koje nestaju pred njegovim rafalima!

Orisa

  • Uloga: Tank

Još jedan Overwatch heroj vredan pomena je svakako Orisa poznata i kao robot tenk.

Što se tiče samog igranja, Orisa je tenk, čije je primarno oružje fusion driver, odnosno, neka vrste mitraljeza sa projektilima. Ona ima mogućnost postavljanja barijere koja blokira protivničke projektile dok Orisa napada kroz istu. Ono što možemo nazvati njenom ultimativnom sposobnošću jeste to što Orisa baca napravu koji povećava štetu svih njenih saveznika koji se nalaze u njenom radijusu.

Reinhardt

  • Uloga: Tank

Ovo je heroj koji je na prvim borbenim linijama gotovo svakog okršaja. Bilo da ste u napadu ili odbrani, Reinhardt će upijati protivničke projektile pomoću njegovog štita. U isto vreme, ovaj štit će pomoći vašim saigračima sa manje HP-a da se pozicioniraju iza vas i gađaju protivničke igrače.

Uvek budite sa svojim timom. Ako je Reinhardt izolovan i izložen fokusiranoj kontroli i paljbi, umire iznenađujuće brzo. S vremena na vreme se okrenite iza sebe da bi ste korigovali svoje pozicioniranje u odnosu na to gde se saigrači nalaze.

Reinhardtovo primarno oružje je njegov raketni čekić. On nanosi štetu koja se ne može blokirati. Jedan zamah će pomeriti protivnika ulevo, a drugi udesno, a vi budite pametni te iskoristite to u svoju korist. Njegov Charge uvek nanosi 3000 štete, nevezano od razdaljine do mete. Pazite na koga i gde jurišate da ne biste završili predaleko od svog tima!

Ukoliko protivnički tim nije u vašoj blizini, Fire Strike je sposobnost koja prolazi kroz barijere i neprijatelje. Reinhardtova ultimativna sposobnost je Earthshatter, koji može da preokrene tok čitave timske borbe. Reinhardt stvara zastrašujući zemljotres udarajući svojim raketnim čekićem direktno u zemlju, šaljući potres u obliku slova v po podu.

Sve u svemu, video igra Overwatch je nesumnjivo ekstremno zabavna i zarazna i verujemo da ćete nakon samo nekoliko odigranih sati uspeti da procenite šta je to što vama odgovara i koji heroj vam je omiljeni! Specifične sposobnosti svakog heroja čine ih manje ili više pogodnim za određenu situaciju ili deo mape, tako da je taktički veoma bitno da u pravom trenutku procenite da li je vreme da promenite klasu, kao i da li će vaš izbor imati dobru sinergiju sa ostalim članovima tima.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA