Српска лига Војводина: Куљани испустили победу

Хајдук - Јединство 1:1 (1:0)
д
Фото: Приватна архива

КУЛА: Стадион “Милан Средановић“,  Судија: Мудринић (Бачка Паланка). Стрелци: Фуртула 28. за Хајдук, а Перовић у 50. минуту за Јединство.  Жути картони: Манојловић, С Вуковић, Слијепчевић и Жижа (Хајдук), а Зељковић и Васовић (Јединство). Црвени картон: Васовић  (Јединство).

ХАЈДУК: Дринчић 8, Манојловић 6, Арежина 7, С. Вуковић 7, Лончар 7, Фуртула  8, Лаћарак 6, Слијепчевић 7 ( од 64. Богићевић 6), Божовић 7, Жижа 6, (од 64.  З. Вуковића 6)  и Костић 6.

ЈЕДИНСТВО: Јовишић 7, Маодуш 7, Качар 7, Иветић 7, Ранђић 8,( од 86. Миловчевић) Кркобабић 7, Ђокић 8 ( од 84. Лазић -), Зељковић 7, (од 66. Суботић 6), Николић 7, Васовић 7 и Перовић 8.  Фудбалери Хајдука су у 16. колу првенства у Српској лиги група Војводина као домаћини освојили бод играјући нерешено 1:1 са екипом Јединства из Старе Пазове. Наравно, нису задовољни исходом, али је било видљиво да им је противник екипа која у Кулу није дошла да се брани, већ да се надиграва. Из таквог опредељења гости су створили пар прилика, али је голман Хајдука Дринчић у тим ситуацијама био на висини задатка. И како то бива уследила је казна. У 28. минуту једну дубинску лопту пред шеснестерцем гостију прихватио је центарфор Хајдука Никола Фуртула, силовито шутирао и што би се рекло „пробио“ Јовишића за 1:0, а тим резултатом екипе су отишле на одмор.

Наравно, нису се гости мирили са резултатом и у наставку сусрета су стигли до изједначења. Наиме, у 50. минуту играч Јединства Перовић се са око 25 метара одлучио на ударац. Нејасно је да ли је голман Хајдука Дринчић био покривен па није успео да спречи гол, али било како било резултат је од тог тренутка гласио 1:1.

У финишу сусрета и једна и друга екипа су имале прилику да укњиже цео плен, али најпре играч домаћих Костић не успева главом да матира Јовишића, а потом након шута Перовића оквир гола је био савезник Куљана, па су бодови подељени.      

Ђ. Бојанић

 

Бачка (С) - Раднички (С) 0:0

СУБОТИЦА: Стадион Бачка, судија: Ђумић (Бачка Топола). Жути картони: Лазић, Бједов, Глишовић (Бачка), Умковић, Авдић (Раднички).

БАЧКА: Пилиповић 7, Миленчић 6,5 (Манојловић 6,5), Ђуровић 7, Бједов 7, Мезеи 7, Матијашевић 7 (Симић), Лазић 7, Ушуровић 7, Провчић 7, Глишовић 7, Шљиванчанин 7.

РАДНИЧКИ: Пехељ 7, Швељо 7, Терзић 7, Умковић 7, Славуљица 7, Авдић 6,5 (Димитрић 6,5), Поповић 7, Молнар 6,5 (Кнежевић 6,5), Гороњић 7, Радовановић 7, Антунић 7.

Изабраници Петра Курчубића и тренера Душана Јеврића су одиграли нерешено без голова иако је било шанси на обе стране. Домаћи фудбалери су запретили већ у 15. минуту када је Шљиванчанин са 18 метара шутирао поред стативе. Гости су извели брз напада, преко Швеље када је добро центрирао до Антунића а он главом шутира преко пречке.

У другом полувремену обе екипе кренуле су офанзивно али голова није било. Финиш утакмице је био борбен, шансе су биле неискоришћене преко Глишовића, Провчића и Лазића, могли су се уписати у листу стрелаца али су били непрецизни. Гости су дошли с намером да не изгубе у томе су и успели.

На крају треба рећи да је Раднички био бољи у првом полувремену, док је Бачка била боља у другом полувремену, када се све сабере на стадиону Бачке реалан је нерешен резултат.

С. Ст.

 

Слобода - Феникс 0:3 (0:1)

НОВИ КОЗАРЦИ: Стадион “Илија Пантелић”, судија: Гњатовић (Нови Сад). Стрелци: Јованић у 27. и 82. Пејић у 60. минуту. Жути картони: Ратко (Слобода), а Пејић и Мандић (Феникс).

СЛОБОДА: Живков 6,5, Ратко 6, Кондић 6 (Галић 6), Јовандић 6, Цвијановић 6, Рељић 6, Ћосић 6, Савић 6 (Спахић 6,5), Симић 6, Поповић 6,5, Врбачки 6,5.

ФЕНИКС: Крстовић 7,5, Благојевић 7, Пејић 7 (Секулић 7), Симунић 7, Павлов 7, Матовић 7, Зејић 7, Јованић 8, Нинковић 7, Недимовић 7, Јеловић 7, Ђукановић 7, Мандић 7, Милутиновић 7. Мрежу домаћег голмана Марка Живкова начео је Лука Јованић у 27. минуту. Набачену лопту у казнени простор домаћина главом је сместио у небрањени део мреже. У 60. минуту Сремци су повели са 2:0, а стрелац је био Раде Пејић. На 3:0 повећао је својим другим погодком Јованић осам минута пре краја сусрета.

Минут пре истека регуларног дела утакмице досуђен је пенал за домаћина. Шутирао је први стрелац Слободе Никола Галић, али је голман Феникса Лука Крстовић успео да овај ударац одбрани.

М. С.

 

Први мај - Стари град 0:0

РУМА: Стадион Првог маја, судија  Бикић (Зрењанин).Стрелци: Жути картони: М. Глувић, Батиница (Стари град).Црвени картон: М. Глувић (Стари град).

ПРВИ МАЈ: Петровић 7, Симеуновић 7 (Нинковић 7), Гавриловић 7 (Вучетић 7), Алексић 7, Милојевић 7, Спасић 7, Машић 7 (Јовић), Радишић  7, Зец 7 (Милин), Сремчевић 7, Стојановић 7.

СТАРИ ГРАД: Бузаyија 7, Текић 7, Јевић 7 (Вујић), М. Глувић 7 (Радић), Танасић 7, Стојановић 7 (Батаница 7), Влајић 7, Крајновић 7, Новелски 7, Тодоровић 7, Илић 7.

У првом полувремену ривали су одиграли само борбену утакмицу.Од првог минута сусрета првомајци су нападли, али нису успели да створе повољну шансу .А, и гости нису баш нешто покушавали да угрозе домаћу мрежу.Играли, су добро на средини терена и то је било све за прво полувреме.

У другом полувремену, домаћини имају игру, али, опет без правих шанси. Гости и даље су играли добро на средини игралишта, а у напад су кретали само капитен Влајић и понекад Стојановић и Илић.

Ј. Ђорђевић

 

Слога - Раднички (Зр) 1:2 (0:1)

ЧОНОПЉА: Стадион Слоге, судија: Мрђа (Панчево). Стрелци: Вемић у 90. за Слогу, а Бјелица у 27. и Павлов у 92. минуту за Раднички. Жути картони: Цветковић (Слога), а Јованов, Бачвански (Раднички). Црвени картон: Бојић у 88. минуту (Слога).

СЛОГА: Буловић 7, Ребић 6,5 (Бајчев 6,5), Вемић 7, Вуковић 6,5 (Сапоченко), Стојаковић 7,5, Коњевић 7, Цветковић 7,5, Бојић 7, Станковић 7 (Видовић), Манчић 6,5 (Пурић), Вукас 6,5 (Макар 6,5).

РАДНИЧКИ: Радовић 7, Бјелица 7, Бајац 6,5, Јованов 6,5, Крстанић 7, Вукоје 6,5, Жовлански 6,5, Чигаја 6,5, Ковачевић 7, Пачвански 6,5 (Земунски), Гајиловић 7 (Павлов 7,5), Матић 7.

Одиграна је  тврда утакмица.  Слога је несрећно изгубила, кључни моменат је био после промашаја пенала за Слогу, када је Срђан Вуковић шутирао преко гола и промашио пенал. Из следећег напада из корнера гости су постигли погодак и потом су се одлично бранили.  И после нове контре Зрењанинци су упели да постигну и други погодак преко резервисте Павлова.  Слога ј успела да смањи резултат преко Вемића ударцем главе.

С. Ст.

 

Омладинац - Војводина 5:0 (2:0)

БЕЛЕГИШ: Игралиште Подунавца, судија Репик (Врбас). Стрелци: Ђурић у 25, Радисављевић у 41, Лежајић у 54, Бојић у 71. и Лакетић у 80. минуту. Жути картони: Мојсиловић, Лакетић (Омладинац), Богдановић (Војводина).

ОМЛАДИНАЦ: Јагодић 7,5,  Живановић 7,5, Максимовић 7,5, Радојчић 7,5, Ђурић 7,5, Радовић 7,5, Мојсиловић 7,5, Радисављевић 7,5 (Лакетић 7,5), Савић 7,5 (Бојић 7), Вуковић 7,5, Лежајић 7,5.

ВОЈВОДИНА: Магда 6, Миленковић 6, Јешић 6 (Табајац 6), Богдановић 6, Попов 6 (Недељков), Кнежевић 6, М. Шушњар 6 (Јефтић 6), Малбашки 7, А. Шушњар 7, Калајyија 6 (Нинић), Џајски 6. 

Од првог до последњег минута домаћи фудбалери су доминирали. А плод такве игре је убедљива победа. Сви голови су пали после смишљених акција, а најлепши је постигао Лежајић с 16 метара. Била је то акција коју је повео Радојчић, затим је повратну лопту, Радовић пропустио кроз ноге, а онда је све завршио маестрално Лежајић.

И. Митровић - Б. Рокнић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести