Najnovije vesti
Slobodno vreme
"MOJE IME JE LIZAĆU" Učila sam srpski, a ovo nije ništa u odnosu na SMEHOTRESAN BLAM koji je nastao kada sam rekla ŠTA VOLIM DA RADIM - učiteljica je samo POCRVENELA

"MOJE IME JE LIZAĆU" Učila sam srpski, a ovo nije ništa u odnosu na SMEHOTRESAN BLAM koji je nastao kada sam rekla ŠTA VOLIM DA RADIM - učiteljica je samo POCRVENELA

Znamo da je srpski jezik jedan od najtežih jezika, naročito kada je gramatika u pitanju. Samo ćirilično pismo je specifično i strancima koji žele da nauče srpski zadaje dosta problema. Zatim, tu su padeži i izgovaranje reči za koje je potrebno "izlomiti" jezik, ali činjenica je i da mnogo stranaca zavoli naš jezik, pa ga lakše i nauči.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Liz Duong, greške Foto: Youtube/Liz Learns Serbian / screenshot
Liz Duong, greške

Među njima je i Liz Duong, devojka vijetnamskog porekla koja živi u Melburnu. U poseti Beogradu zaljubila se u Srbina, pa je odlučila da nauči srpski jezik. Iako joj odlično ide, što pokazuje na svom Jutjub kanalu, odlučila je da sa svojim pratiocima podeli i neke ne tako "slavne" trenutke, odnosno greške zbog kojih ju je bilo sramota.

Pročitajte još

- Bila sam u kafiću sa momkom, tu je bila još jedna devojka, Srpkinja. U jednom momentu, u razgovoru, rekla mi je kako je napustila partnera ili posao i ja sam joj odgovorila: "Sad si besplatna" (od free). Prvo je zaćutala i gledala u mene, a onda mi je objasnila gde sam pogrešila - navela je Liz svoju prvu grešku.

Druga greška koju je izdvojila nastala je zbog svima dobro poznatih - Pokemona.

- Pričali smo na Vacap i momak me je pitao koji Pokemon bih bila. Odogovorila sam da bi moje Pokemon ime bilo LIZAĆU, moje ime Liz, kombinovano sa Pikaču. Momak je odmah počeo da mi se smeje i objasnio mi je šta bi značilo moje ime onda - kaže Liz u videu.

Treća greška koju je navela, zbunjuje i druge ljude s engleskog govornog područja koji pokušavaju da nauče srpski jezik, odmah je objasnila Duong.

- Ovu grešku sam napravila na času. Trebalo je da kažem "volim da jedem", ali je izašlo je*em. Moja profesorica je pocrvenela, ali je zadržala hladan izraz lica i rekla mi da joj kažem taj glagol u infinitivu - ispričala je Liz, i dodala kako je nastavila da insistira na ovom drugom, daleko neprikladnijem, sve dok je neko od drugih đaka nije ispravio.