(©Reuters)
(©Reuters)

Mučno je gledati Brazil bez Nejmara i Kutinja: Rišarlison se obrukao, Firmino sprečio iznenađenje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.11.20. | 04:34

Selekao jedva savladao Venecuelu u Sao Paulu – 1:0 (0:0)

Mogu da ga kritikuju zbog čestog simuliranja i ponašanja van terena, znao je da zbog ''povrede'' propusti klupske obaveze kako bi otišao na karnevala u Riju – ove godine propustio prvi od poslednjih šest !? - ali kada Nejmara nema njegovi saigrači se ozbiljno muče na terenu. Večerašnji meč sa Venecuelom bio je potvrda toga. U odsustvu povređenih Nejmara i Kutinja, Brazilci su se suočili sa deficitom kreativnosti u svojim redovima i na jedvite jade, mnogo teže nego što je to iko očekivao, slavili golom Roberta Firmina za prvo mesto na tabeli i stopostotan učinak posle tri kola – 1:0 (0:0).

Selektor Brazilske reprezentacije Tite može da bude zadovoljan rezultatom – Selekao jedini ima sve tri pobede – ali igrom nikako. Posebno jer njegovu selekciju već za četiri dana očekuje meč sa Urugvajem, verovatno najozbiljniji rival u ovom trenutku.

Izabrane vesti

Pride, Nejmar i Kutinjo nisu jedini na koje Tite neće moći da računa na tom susretu. Zbog korona virusa na spisku nema ni Kazemira, čije će se odsustvo mnogo više osetiti za četiri dana nego večeras. Jer, Venecuela za 90 i kusur minuta gotovo da nije pripretila. Retko kad je i centar prelazila. Stoga ni ne čudi što posle tri kola još čeka na prvi gol u kvalifikacijama. Jedina od deset južnoameričkih reprezentacija.

Momke Hozea Peseira zanimala je samo jedna stvar – kako da sačuvaju gol reprezentativnog kolege Vulkera Farineza. U odsustvu pomenutog dvojca, Firmino je morao da se spušta po loptu – radi on to konstantno u Liverpulu – ali gol nije uspeo da izmisli, barem ne u prvom delu. Lopta je od noge do noge išla presporo, neretko u stranu, pa su Brazilci uglavnom šansu tražili centaršutevima.

Međutim, i u takvoj situaciji Venecuelin zid je i sa desetoricom pred svojim šesnaestercem popustio u nekoliko navrata. Ipak, VAR i Rišarlison radili su u korist gostiju. Napadaču Everton je u prvom delu bio centralna figura susreta. Prvo mu je u osmom minutu posle pregledanja snimka pogodak opravdano poništen, da bi se u finišu prvog dela propisno obrukao u dva navrata. Posebno su mu se obrazi zacrveneli u 34. minutu kada je posle dodavanja Gabrijela Žezusa sa tri metra promašio prazan gol!? Mogao je desetak minuta kasnije da se iskupi, ali je sa identične udaljenosti glavom gađao pravo u Farineza, nakon čega je pogodak Daglasa Luiza iz odbitka poništen zbog faula nad venecuelanskim čuvarom mreže.

Venecuelanci su na odmor otišli sa pozitivnim rezultatom, ali i nadom da po treći put u poslednjih petnaestest godina u zvaničnom meču mogu da zaustave Selekao u Brazilu. Niko osim njih to nije učinio više od jednom u pomenutom periodu. Međutim, sve je ostalo samo na snovima. Tite je na poluvremenu uveo umesto Luiza uveo Lukasa Paketu, krenuo još ofanzivnije i Firmino je sredinom drugog dela stvari postavio na svoje mesto. Ponovo akcija po boku, centaršut Evertona Ribeira, Mačis viši u skoku od Žezusa i Rišarlisona, ali loptu šalje u srce peterca, pravo na nogu napadaču Liverpula – 1:0.

Bilo je gostima jasno u tom trenutku da će ostati praznih ruku u Sao Paulu. Nisu do kraja nijednom pripretili, a Brazilci su se u poslednjim dvadesetak minuta ''čuvali'' za meč sa Urugvajem.

JUŽNA AMERIKA, KVALIFIKACIJE ZA SP 2022 – 3. KOLO

Četvrtak

Bolivija - Ekvador 2:3 (1:0)

/Arse 37, Moreno 60 - M. Kaisedo 46, Mena 55, Grueso 88 penal/

Petak

Argentina - Paragvaj 1:1 (1:1)

/Gonzales 41 - Romero 21 penal/

Kolumbija - Urugvaj 0:3 (0:2)

/Kavani 5, Suarez 54pen, Nunjez 73/

Subota

Čile - Peru 2:0 (2:0)

/Vidal 20, 35/

Brazil - Venecuela 1:0 (0:0)

/Firmino 67/



tagovi

Fudbalska reprezentacija Brazilakošarkaška reprezentacija Venecuele

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara