≫ 

Izraelci tvrde da su likvidirali drugog po rangu komandanta Al Kaide u tajnosti, Iran demantuje

Njujork tajms prethodno izvestio o ubistvu al-Masrija na ulicama Teherana

  • 1
Poternica, al kaida, Abdulah Ahmed Abdulah, terorista Foto: FBI

Iransko Ministarstvo inostranih poslova demantovalo je danas izveštaje američkih medija da su operativci izraelske službe bezbednosti likvidirali u Teheranu drugorangiranog komandanta Al-Kaide Abdulaha Ahmeta Abdulaha, znanog i kao Abu Muhamad al-Masri, javlja Rojters.

U saoštenju Ministarstva ističe se da na "tlu" Irana nema terorista Al-Kaide, prenosi Tanjug

- S vremena na vreme, Vašington i Tel Aviv pokušavaju da povežu Iran s tim grupama lažima i dajući medijima lažne informacije kako bi izbegli odgovornost za zločinačke aktivnosti tih i drugih terorističkih grupa u regionu - navodi iransko Ministarstvo.

Kako je prethodno naveo Njujork tajms, ubistvo se desilo na ulicama Teherana, na godišnjicu napada na ambasadu, 7. avgusta. Ujedno su naveli da je ubijen sa ćerkom Mirjam, udovicom Hamze bin Ladena, sina Osaminog.

Napad su, prema navodima, izveli operativci Izraela, po nalogu SAD. O njegovom se ubistvu pričalo, ali navodi američki medij, bez potvrde sve do sada.

- Iz još uvek nejasnih razloga, Al Kaida nije proglasila smrt jednog od svojih najviših lidera, zvaničnici su to zataškali i nijedna zemlja nije javno preuzela odgovornost za to - objavili su prethodno.

Video: Novinar teši iranskog generala koji se guši suzama dok preti osvetom Americi i Izraelu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA