Најновије

ДУБОКА ДРЖАВА СЕ ПРОБУДИЛА! Бајден изгуран у страну, они ће владати Америком!

Водећи кругови прогресивног и центристичког крила Демократске странке настоје да изврше утицај на новоизабраног америчког председника Џо Бајдена да прихвати њихову политичку платформу.

Џо Бајден. (Фото: Јутјуб)

У току је снажно лобирање две струје из Демократске странке с циљем да се Бајден приволи да на кључна места у својој будућој администрацији постави њихове људе.

Лево оријентисано крило демократа објавило је листу кандидата за будућу Бајденову администрацију од 400 прогресивних политичких експерата, залажући се да се у новој америчкој администрацији не нађу људи повезани с крупним корпоративним интересима.

С друге стране, центристичко крило Демократске странке оптужује своје лево оријентисане страначке колеге да су претерано наклоњени левици и да су одговорни за лоше резултате на изборима за Представнички дом и Сенат Конгреса, пренео је АП.

Аналитичари оцењују да овај сукоб две струје у Демократској странци ствара тензије уместо победничке атмосфере.

Током предизборне кампање Џо Бајден је обећао да ће наставити да негује етичке принципе које је увела администрација председника Барака Обаме, у којој је био потпредседник.

Истицао је да ће држати под контролом утицај лобиста и крупног капитала у својој влади, што је супротно добрим односима које је Трампова администрација неговала са утицајним пословним круговима у САД.

"Бајден ће пронаћи начин да помири две струје у Демократскоиј странци, да смири тензије и успешно преузме кормило државе. Свако има своју улогу, а улога председника је да доноси одлуке", указао је бивши демократски градоначелник Њу Орлеанса Мич Ландрије.

Путин упутио 20 авиона у Нагорно Карабах! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА