Најновије

КРИВОКАПИЋ ДАО ЗЕЛЕНО СВЕТЛО МИЛОВОМ РЕЖИМУ? Медојевић напао мандатара за састав нове владе

Огласио се Лидер "Покрета за промјене" Небојша Медојевић поводом формирања нове Владе.

Небојша Медојевић. (Фото: Јутјуб)

- Предлог буџета за 2021. је урадила Влада Душка Марковића уз сагласност ММФ. Мандатар Здравко Кривокапић је понизно молио и Марковића и ММФ да се он и његов зет укључе у преговоре, али су га обе адресе одбиле, јер је до избора Владе само обичан грађанин (који додуше мислима помера планине) - каже Медојевић.

- Мандатар дакле неће моћи да мијења кључне параметре буџета који је усаглашен са ММФ. Остаје му само да већ дефинисани оквир јавне потрошње, дефицита и мјера штедње, расподели на 12 министарстава. Мада, у суштини Мандатар и његов зет нису јавно изнели ниједну идеју у вези структуре буџета и економске политике, тако да је јасно да ће ова Влада бити Влада континуитета погубне неолибералне економије Ђукановића.

- Само што ће трошкове оштрог програма штедње пренети на сиротњу, док ће интереси тајкуна прве и друге фамилије бити заштићени.

- Улазимо у грчки сценарио, дужничке кризе, оштрих мера штедње, смањења плата и пензија, раста незапослености, експлозије сиромаштва и бесконачног круга рецесије - оцењује Небојша Медојевић.

- Кривокапић и зет нити имају знања нити идеја како да спрече банкрот и зауставе рецесију.

- Послушници Амбасада, сада су понављачи код ММФ. Штитиће интересе поверилца и тајкуна. Прве и друге фамилије.

- Кад вам смање плате и пензије, кад останете без посла, кад вас газда избаци из стана, кад извршиоци крену да наплаћују дугове, кад не будете имали да обезбедите храну за децу, знајте да су реформе спријечили владари из сјенке - каже он.

- Они су одговорни за све што нас чека. ДФ је имао план за реформе. Нису нам дали да вам поногнемо. Важнији су били интереси тајкуна Прве и Друге Фамилије - закључује Медојевић.

Андрија Мандић послао поруку мандатару за састав нове владе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: borba.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА