Detalj sa utakmice (© ABA league/Cibona/Željko Baksaj)
Detalj sa utakmice (© ABA league/Cibona/Željko Baksaj)

Partizanovih 11 trojki u Zagrebu, 22 skoka više i crna rupa u trećoj četvrtini: Gordić povukao ručnu, Janković dotukao Cibonu

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.11.20. | 18:59

Deveto uzastopno slavlje Beograđana nad hrvatskim predstavnikom – 82:75

Šok terapija – uspela. Igra je i dalje i crna i bela, ali su rezultati bolji nego što su bili. Dobio je Partizan Zadar pre sedam dana u Beogradu, dobio je i Cibonu u Zagrebu i pokazao da je angažovanje Saša Filipovskog donelo pozitivan efekat. U meču sedme runde ABA lige slavio je beogradski sastav, iako je opet ispoljio oscilacije kakve ne priliče timu visokih ambicija – 82:75.

Dominacija u prvom, veliki pad početkom drugog poluvremenu i snažna odbrana u poslednjoj četvrtini obeležili su meč iz ugla crno-belih, koji su u koro svim elementima nadvisili hravatskog predstavnika. Bolje su šutirali i za dva i za tri, imali su 22 skoka više, pa i to što je izgubio čak 19 lopti nije ga koštalo bodova.

Izabrane vesti

Nije, jer je šutirao sjajno. Pre svega van linije 6,75. Markus Pejdž je pogodio četiri trojke iz pet pokušaja (ukupno 16 poena), Nemanja Dangubić ubacio tri od pet dalekometnih hitaca, Rade Zagorac pucao bez promašaja (dva od dva), mada je utisak da je junak susreta bio Nemanja Gordić. Iskusni plej je povukao ručnu u trenucima kad je Parni valjak klizio ka provaliji, ubacio šest izuzetno važnih poena, upisao čak deset asistencija i sprečio sunovrat. Pomogao mu je dabl-dabl učinkom Nikola Janković (15 poena, 12 skokova) za čak devetu uzastopnu pobedu Partizana nad Cibonom. Četvrtu uzastopnom u Zagrebu.

(© ABA league/Cibona/Željko Baksaj)(© ABA league/Cibona/Željko Baksaj)

Imao je Partizan sedam dana da se pripremi za gostovanje u dvorani „Dražen Petrović“, jeste badava putovao u Veneciju, međutim, makar nije igrao meč Evrokupa, smišljao je Sašo Filipovski akcije i ako je suditi na osnovu prvog poluvremena promena na klupi donela je boljitak. Gosti su pogađali sa distance (54,5 odsto iz igre), bili dominantni pod oba koša, nadskočili Cibonu (42:20) i delovalo je da što spoljnom, što unutrašnjom igrom sigurno koračaju ka pobedi. Posebno posle brzo stečene dvocifrene prednosti, koja je do pred kraj prvog dela iznosila čak 15 poena (48:33).

U tom delu gostima je sve polazilo za rukom, Dangubić i Zagorac su pakovali trojke, Erik Mika kontrolisao reket, probodio se i Rašon Tomas i činilo se da će važnja Parnog valjka na autoputu Zagreb – Beograd biti prijatna.

A onda kao da je vratio Partizanove košarkaše na podševanja s početka sezone, kad su delovali smušeno protiv Borca, Uniksa, Burža, pa i Budućnosti, iako su do poslednje sekunde derbija imali pobedu u džepu. Delovalo je da su crno-beli zaboravili da izađu na nastavak utakmice, Cibona je igrala simultanku, ogroman minus za samo sedam minuta pretvorila u plus pet (60:55), najviše na krilima Filipa Bandovića, Roka Prkačina i Matea Držnjaka, uz napomenu da od njih trojice najviše i zavisi učinak sastava Ivana Velića. U tom velikom povratku domaćina učestovao je Partizan sa čak sedam izgubljenih lopti. Crna rupa, nema drugog objašnjenja.

I

 (© ABA league/Cibona/Željko Baksaj) (© ABA league/Cibona/Željko Baksaj)

onda, samo malo su gosti zaigrali angažovanije u odbrani, izdržali još jedan nalet Cibone, poentirali iz kontre, vratili se u meč, da bi se početkom poslednje deonice ukazao Nemanja Gordić i uverljivim izdanjem povukao ekipu napred. Vezao je Gordić nekoliko poena, pogađao u serijama, prepoznatljivom energijom pokrenuo ostatak tima i za tili čas, za samo pet minuta, Partizan je vratio dvocifrenu razliku (80:65).

Odmah zatim videlo se koliko pod oba koša crno-belima znači Nikola Janković. Ukupčno sedam i po minuta u poslednjoj četvrtini Cibona nije uspela da poentira, između ostalog i zbog toga što je Janković delovao sjajno, pa je učinkom od 15 poena i 12 skokova zadao domaćinu završni udarac.

-------------------------------------------------------

ABA LIGA, SEDMO KOLO

CIBONA – PARTIZAN 75:82

Cibona: Bilinovac 1, Radovčić 3, Marić -, Bundović 20, Vucić -, Novačić 2, Prkačin 16 (10 sk), Gnjidić 2, Drežnjak 15, Mur 6, Markota 8, Nakić 2.

Partizan: Mekintajer 5, Mika 8 (8 sk), Zagorac 6, Pejdž 16, Dangubić 13, Gordić 6 (10 as), S. Janković -, Angola -, Veličković 2, N. Janković 15 (12 sk), Tomas 1 (8 sk) , Trifunović -.

ABA LIGA - 7. KOLO

Subota

Cibona - Partizan 75:82


21.00: (1,85) Mornar (hendikep -27,5) Primorska (1,85)

Nedelja

13.00: Mega – Krka

19.00: Crvena zvezda – Split

21.00: Cedevita Olimpija – Borac

Odloženo

Zadar – Budućnost

Igokea – FMP




tagovi

ABA ligaCibonaKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara