Od sutra pojačana kontrola nošenja maski u javnom prevozu 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je danas da je u subotu uveče kontrolisano više od 100 ugostiteljskih objekata, od kojih su neki zbog kršenja epidemioloških mera i zatvoreni i najavio da će od sutra biti pojačana i kontrola nošenja maski u javnom prevozu, preneo je Beoinfo.

Vesić je za TV Pink rekao  da je u noći između subote i nedelje ispražnjen jedan kafić u Karađorđevoj ulici a vlasnici kažnjeni, kao i da je sprovedena vanredna kontrola u Lazarevcu, Soptu, Barajevu i drugim prigradskim opština i da je ponovo zatečena jedna diskoteka kako radi i odmah je ispražnjena i zatvorena.

Vesić je naveo da je potrebno da svi državni organi učestvuju u sprovođenju zakona i da je tim povodom i zatražio sastanak sa premijerkom, kako bi se uključila i policija i tužilaštvo.

„Od sutra ćemo pojačati kontrolu u javnom prevozu i potrudićemo se da oni koji ne budu nosili maske budu udaljeni iz vozila ili sankcionisati. Nedopustivo je da jedan čovek u autobusu ne nosi masku dok 50 ljudi nosi, da misli da je pametniji od njih i da sprovodi neka svoja pravila“, istakao je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari