≫ 

Belgija lično izbacila Engleze iz trke za F4, velika pobeda Austrije i rutina Italijana

Odluka o konačnom plasmanu u Ligi nacija pašće tek u poslednjem kolu

  • 0
Fudbal Belgija - Engleska Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Belgije savladali su Englesku sa 2:0 u derbiju 5. kola A grupe Lige nacija i ostavili je bez mogućnosti za plasman na F4 turnir koji se igra u oktobru 2021 godine.

Na stadionu u Haverleu meč su odlučili golovima Juri Tilemans u 10. i Dris Mertens u 24. minutu.

Engleska je posle dosta vremena bila neprepoznatljiva i odigrala lošu utakmicu, dok je Belgija potvrdila status jedne od najboljih reprezentacija sveta.

U istoj grupi Danska je golom Kristijana Eriksena iz penala u 91. minutu pobedila Island sa 2:1 pa će u poslednjem kolu u direktnom okršaju sa Belgijancima u Briselu odlučiti o pobedniku grupe.

Belgija ima dva boda više, igra joj i nerešen rezultat.

U grupi 1 Italija je rutinski porazila Poljsku sa 2:0 pa kolo pre kraja ima bod više u odnosu na drugoplasiranu Holandiju.

Strelci za "Azure" bili su Žoržinjo u 24. iz penala i Domeniko Berardi u 84. minutu, a Italijani će pobedu za prvo mesto tražiti kroz nekoliko dana u poslednjem kolu na sarajevskoj Grbavici.

U B Ligi nacija Češka je iskoristila kiks Škotske i minimalnom pobedom nad Izraelom od 1:0 prišla "Suknicama" na bod zaostatka uoči poslednjeg kola.

Austrija je sa dva gola u finišu (Šaub 81' i Grbić 87') pobedila Severnu Irsku sa 2:1 i izborila promociju u elitni rang kao prva u grupi s obzirom na to da će meč poslednjeg kola protiv Norvežana dobiti službenim rezultatom sa 3:0 jer njihovi rivali ne mogu da putuju.

Na kraju Slovenija je u C Ligi nacija pobedila takozvano Kosovo sa 2:1 pogotkom Josipa Iličića sa bele tačke u 94. minutu, ali će za promociju u viši rang morati da savlada kroz nekoliko dana drugopalsiranu Grčku koje je rutinski slavila u Moldaviji sa 2:0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA