Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA-UPRAVA CARINA

Carinici i policija su tokom prošle sedmice na prelazima Batrovci i Gostun sprečili dva pokušaja krijumčarenja delova naoružanja, oružja i municije, među kojima su se našli optički i laserski nišani, taktičke led lampe, termovizijska kamera, pištolj i više od 400 bojevih metaka, saopštila je Uprava carina.

Na prelazu Batrovci prekršaj je otkriven 13. novembra, kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen „BMW“ belgijskih registarskih oznaka, kojim su putovala trojica muškaraca, jedan belgijski, jedan albanski i jedan državljanin tzv. „Kosova“.

Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA-UPRAVA CARINA

Na pitanje šta imaju da prijave carinskoj kontroli, 42-godišnji vozač je u ime svih odgovorio da nemaju ništa sem ličnog prtljaga.

Dodao je da putuju na teritoriju AP Kosovo i Metohija, jer su mu navodno, kao vlasniku privatne firme u Belgiji potrebni radnici, kao i da su i dvojica saputnika zaposleni kod njega.

Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA-UPRAVA CARINA

Međutim, detaljnom kontrolom u putnim torbama i koferima koji su se nalazili u prtljažniku, među garderobom su pronađena dva optička nišana marke „Hawke Endurance 30WA“, jedan laserski nišan marke „ND3 SubZero“, dve taktičke led lampe „Warrior Turbo Kit Olight“ i jedna termovizijska kamera „Xeye E3 Pro“.

Protiv vozača automobila, državljanina Belgije i jednog od njegovih saputnika sa teritorije KIM, koji su se prijavili kao vlasnici neprijavljenih delova naoružanja, pokrenuti su prekršajni postupci pred nadležnim sudom.

Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA-UPRAVA CARINA

Na prelazu Gostun je 10. novembra je zaplenjen pištolj marke „zastava“, kalibra 7,62mm sa 400 pripadajućih bojevih metaka, kada je u krijumčarenju osujećen 52-godišnji državljanin Crne Gore, koji je takođe rekao da nema ništa da prijavi carinskoj kontroli.

Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA-UPRAVA CARINA

Pošto je automobil detaljno pregledan, najpre je na podu ispred suvozačkog sedišta u plastičnoj kesi pronađen pištolj, da bi potom, pregledom prtljaga u rancu, među garderobom, bila pronađena i kesa sa 401 metkom TT-7,62mm. Crnogorskog državljanina su zajedno sa oružjem i municijom preuzeli policija i tužilaštvo u dalju nadležnost, navodi carina.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar