Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:19, 18. 11. 2020.

| Hronika

Carinici kod Merdara zaplenili neprijavljene devize

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
devize
Carinarnici na Merdaru otkrili 30.900 evra koje vozač nije prijavio; Foto: Uprava carine

Nakon što je na kontrolnom punktu Meradare vozač kamiona pokušao da prošvercuje 30.900 evra, carinici su u kabini kamiona mađarskih registarskih tablica pronašli novac koji je bio sakriven u ručnoj torbi pored menjača. Dozvoljena suma od 10.000 evra je vraćena vozaču, dok je ostatak zaplenjen do okončanja sudskog postupka.

Kako je rečeno u Upravi carine, slučaj je otkriven tokom jučerašnjeg dana, kada je na kontrolnom punktu sa Kosovom i Metohijom stigao prazan kamion sa prikolicom za prevoz stoke.

Na pitanje carinika šta ima da prijavi, 39-godišnji vozač, mađarski državljanin, rekao je da nema ništa, jer se prazan vraća iz Prištine, gde je transportovao goveda. Vozač je rekao da kod sebe ima nešto malo novca za put, daleko manje od iznosa koji se mora prijaviti – navode u Upavi carine.

Međutim, nakon detaljne kontrole kabine kamiona, pored menjača je pronađena ručna torba puna deviza. devize Sakriven novac pronađen na punktu Merdare; Foto: Uprava carine

Carinik je naložio vozaču da uzme torbu i krene u carinske prostorije, kako bi neprijavljeni novac bio prebrojan. Dok je izlazio iz kabine, vozač je uspeo da deo novca izvadi iz torbe i da ga sakrije u ručni frižider, koji se takođe nalazio u kamionskoj kabini – navode u Upravi.

Kada je vozač doneo torbu u prostoriju za pregled i otvorio je, cariniku je odmah bilo jasno da deo novca nedostaje, pa je, nakon ponovne kontrole kabine, pronašao svežnjeve evra sakrivene u ručnom frižideru.

Od ukupno pronađenih 30.900 evra, vozaču je vraćena dozvoljena suma od 10.000 evra, dok je ostatak zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Otpor

    22:36 // 19. 11. 2020.

    Mislim da je Djilas kriv za sve

  • to ti je tako kad

    15:14 // 18. 11. 2020.

    Nema svako tetku .....

  • BROZ

    15:02 // 18. 11. 2020.

    Bravo, a kada cu procitati vest da je kod politicara zaplenjen ovoliki novac?

    • nisliski mohikanac

      17:54 // 18. 11. 2020.

      bilo pre deset godina pao zuti gradonacelnik sa 300,000 eura.zaglavio corku,tamo upoznao nove snage i izasao, sud mu vratio lovu a on postao ministar

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: