Borha i Sornoza (©Reuters)
Borha i Sornoza (©Reuters)

Borha i drugari dobijaju reprezentativna pojačanja

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.11.20. | 23:00

Četvorica fudbalera LDU-a vratila su se se u klub posle kvalifikacionih mečeva za Svetsko prvenstvo selekcije Ekvadora

LDU su prošle sezone jedanaesterci koštali naslova prvaka ekvadorske Lige Pro. Fudbaleri Delfina bili su staloženiji u penal lutriji i ostavili tim iz Kita bez druge vezane titule prvaka države, prigrabivši istovremeno svoju istorijsku, prvu. Stoga popularni ekvadorski Kralj kupova ne želi ove godine ništa da prepušta slučaju i izbegne neizvesnost. Jer, format takmičenja u Ekvadoru je takav – pisali smo o tome i ranije – da ukoliko tim u prve dve faze prvenstva zauzme prvu poziciju, automatski je šampion. A LDU je trenutno lider druge faze i pride je u prvoj završio na čelu tabele, ponajviše zahvaljujući raspucanom Kristijanu Borhi.

Iako je uveliko zagazio u 32. godinu života, bivši napadač Crvene zvezde tek ove sezone pronašao životnu formu. Na 22 ovosezonska prvenstvena meča Borha je pogađao protivničke mreže 21 put i trenutno je daleko ispred najbližih pratioca na listi strelaca.

Izabrane vesti

Međutim, trener ekipe Pablo Repeto u poslednje vreme nailazi na kadrovske probleme. Za prethodno kolo ostao je bez šestorice fudbalera, večeras protiv Emeleka neće moći da računa na još dvojicu. Minimum. Defanzivni vezista Ezekel Piovi povredio je koleno na prethodnom meču i prema prvim procenama na teren će moći da se vrati tek u finišu prvenstva, da bi mu se potom na listi odsutnih iz istih razloga pridružio i Frenklin Gera. Pritom, Pedro Perlaza dobio je ''slobodno'' posle mečeva u reprezentaciji Ekvadora, dok su se preostala trojica reprezentativaca Žoan Žulio, Žunior Sornoza i Žordi Alčivar, stavili na raspolaganje Repetu.

Ipak, i bez pomenute četvorice, LDU je slavio na prethodna dva susreta, produživši seriju bez poraza na pet mečeva. U identičnoj formi je i Emelek. Jedan je od timova sa najboljoj u poslednjih pet mečeva, primio je samo dva gola u pomenutom periodu i ukoliko prvenstvo ode u nokaut fazu, mogao bi da bude jedan od potencijalnih izazivača.

U Kitu pak teško. Jer LDU na svom terenu ima 13 vezanih pobeda u svim takmičenjima, a Emelek je sa prethodna četiri gostovanja u glavnom gradu Ekvadora kući išao pognute glave. Doduše, svaki od poraza bio je minimalnom razlikom, zbog čega ne treba očekivati preveliki broj golova ni večeras. Na poslednjih 11 međusobnih susreta nije ih bilo više od tri.



tagovi

LDU KitoEmelekEkvador 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara