Guberinić: Moj sin je stradao dok je prelazio ulicu, tražimo pošteno suđenje i pravdu

0
308

Bjelopoljac Samir Guberinić, koji je izgubio sina(6) u saobraćajnoj nesreći, obratio se javnosti povodom Međunarodnog dana prava djeteta a zbog svoje dugogodišnje borbe za pravdu.

Povod njegovog obraćanja građanima Crne Gore  je njegova borba da se izbori za pravdu za sina Ismaila, koji je smrtno stradao u saobraćajnoj nesreći 15. septebra 2013.godine, a nakon koje je umro posle sedam dana.

“Na dan smrti moj sin Ismail je imao 6 godina i 10 mjeseci. On je stradao dok je prelazio ulicu, kada ga je bahati vozač Z. Nenad udario autom.Od  toga dana počinje borba moje porodice za pravdu.Iako je od ovog događaja proteklo više od 7 godina, Osnovni sud u Bijelom Polju, kojeg suda je predsjednik i tada i sada Piper Radule, uglavnom zbog njegovog nezakonitog postupanja, nije bio u stanju da pravilno i zakonito presudi ovaj događaj. Nakon što je optužnica odbačena i odbijena, od strane istog suda i tužilaštva, postupak pokrećem po privatnoj tužbi. Zamislite državu gdje pogine dijete a za pravdu se borimo po privatnoj tužbi.”, navodi Guberinić.

Kako je naveo u obraćanju, sudija je donio oslobađajuću presudu koju Viši sud ukida i vraća na ponovno suđenje.

“Viši sud je naveo koje greške je napravio sudija Mrdak Dragan, kada je donio oslobađajuću presudu i posebno naveo, da nije pravilno cijenio nalaz vještaka i iskaz svjedoka. I tu nije kraj. Suđenje se premješta u Osnovni sud u Beranama a zbog nesposobnosti sudija u Osnovnom sudu u Bijelom Polju. Naravno da to meni dodatno otežava a zbog mog invaliditeta. Viši sud je svoju odluku donio prije više od tri godine, ali umjesto da Osnovni sud u Bijelom Polju već jednom presudi, nastavlja se nezakonito postupanje prije svega predsjednika ovog suda Piper Radula, koji traži sada da sudi Osnovni sud u Beranama.”, navodi Guberinić.

Ističe da ne želi nikom zlo ali da želi pravdu za svoje preminulo dijete.

“Na kraju, ja i moja porodica ni jednom građaninu Crne Gore, pa ni okrivljenom Zečević Nenadu, ne želimo ništa loše. Međutim, ja i moja porodica se pitamo, a vjerujem da sa nama je saglasan veliki broj građana Crne Gore, da je u nekom slučaju bila obratna situacija, pa da sam ja počinio nezgodu u kojoj je stradalo dijete okrivljenog, kakav bi postupak bio prema meni. Teško da bih se spasio od dugogodišnje robije. Ovo su razlozi zbog čega se obraćam javnosti Crne Gore, nevladinim organizacijama koje se bave ljudskim pravima, posebno pravima djece i pravosuđu Crne Gore, i jedino što ja i moja porodica tražimo, je pošteno i u skladu sa zakonima Crne Gore suđenje i pravdu za mog sada rahmetli sina Ismaila.”, zaključuje Guberinić.

Izvor: Kodex.me


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.