Foto: Printscreen/YouTube/Lola & Mila

Povodom Međunarodnog dana dece, koji je bio u petak, 20. novembra, predstavljamo vam dečije Jutjub kanale, na kojima su naše poznate zvezde dale svoj doprinos tako što su otpevale neke pesmice ili pozajmile glas crtanim junacima.

PROŠITAJTE JOŠ

Jutjub kanal  „Zvezde pevaju za decu“, otvorili su autori muzike i teksta i idejni tvorci ovog projekta, Milanko i Biljana Ćirović. Pesme sa ovog kanala namenje su deci predškolskog i školskog uzrasta, a izvode ih brojna poznata imena sa naše estradne scene: Goca Tržan, Bora Đorđević, Tijana Dapčević, Željko Vasić, Sale Tropiko, Knez, Ana Kokić, Bojan Marović, Ivana Selakov i mnogi drugi. Spotovi su puni zanimljivih ilustracija, koje prate tekst pesmama.

 

IDj Digital je kompanija koja od 2015. posluje u domenu monetizacije onlajn video sadržaja i distribucije muzike na najveće svetske muzičke platforme. Nastala je kao IDJ Videos tim koji je, sa najgledanijim spotovima i najvećim Jutjub kanalom u regionu, već uveliko prepoznatljiv brend. Oni su napravili i IDJ Kids, kanal koji je namenjen najmlađim članovima našeg društva, a trenutno broji preko 800 hiljada pretplatnika. Pored zanimljivih crtaća čiji su glavni protagonisti pilići, na ovom kanalu nalaze se i pesme, a baš jednu od njih otpevala je Bojana Stamenov.

 

„Lola i Mila“ je jutjub kanal na kojem se pored pevljivih pesmica mogu naći zanimljive avanture ovih devojčica. Baš ovaj crtani film stvorio je naš poznati pevač Sergej Ćetković sa svojom suprugom Kristinom, a glavnje junakinje su njihove ćerke Lola i Mila.

Pevač je na ovom projektu radio dugo. Crtani serijal u početku je predstavljao animiranu verziju slikovnice „Šta je slađe od kolača“, koju je pevač promovisao sa svojom suprugom 2018. godine na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu. Sav novac od prodaje slikovnice otišao je u humanitarne svrhe.

Crtani film „Lola i Mila“ brzo je osvojio srca publike, a njihov Jutjub kanal sada broji oko 300 hiljada pretplatnika, a najpoznatiju pesmu „Uspavanka za mrava“, koja ima 32 miliona pregleda, otpevala je Sergejeva koleginica, pevačica Jelena Tomašević.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar