Foto: Promo

Srpska napredna stranka (SNS) planira da utvrdi predlog kandidata za poverenika za zaštitu ravnopravnosti daleko od očiju javnosti, na današnjoj sednici Odbora za ustavna pitanja, za koju znaju samo oni koji redovno proveravaju novosti objavljene na sajtu Narodne skupštine, upozorila je Demokratska stranka.

Zamenica predsednika DS Dragana Rakić rekla je da u jednopartijskoj Skupštini nema opozicije i da je više nego jasno da SNS ima sve alate da postavi za novog poverenika koga kog želi, ali da to njima očigledno nije dovoljno.

„Režim Aleksandra Vučića ima tu strašnu potrebu da onemogući svaku vrstu dijaloga i javne rasprave o svim važnim pitanjima u državi. Dakle, ne samo da se niko sem jednog čoveka ne pita ko će biti postavljen na mesto poverenika, nego niko ne sme ni da zna ko je kandidat“, upozorila je Dragana Rakić.

Podsetivši da je doskorašnjoj poverenici Brankici Janković mandat istekao još u maju, a novi nije izabran na vreme i u skladu sa Zakonom, zbog (nepotrebno) kasnog konstituisanja Skupštine, DS je istakla da se danas jednako bez razloga javnost potpuno isključuje iz debate, čime se dodatno narušava i ono malo demokratskog potencijala koje država Srbija ima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare