AktuelnoVesti

Opel Astra osme generacije će proći kroz temeljno revidiranje dizajna

5.62KPregleda

Buduća Opel Astra će prihvatiti smernice stajlinga koje odlikuju Mokku, tako da u ovom slučaju nemačka marka neće primeniti konvenciolan pristup

 

„Ono što je nova Mokka za svoj segment, to će Astra biti za njen“, kaže Mark Adams, šef Opelovog dizajna. „Smelost kao ključni element Mokke, biće prisutan i ovde. Nećemo uzeti isti dizajn i preoblikovati ga, već ćemo uzeti iste sastojke i primeniti ih u drugoj formi.“

 

Sledeća generacija porodičnog hečbeka, čiji se dolazak očekuje sledeće godine, a početak prodaje 2022., platformu će deliti s novim Peugeotom 308. Ipak, Adams tvrdi da će Opelovim automobilima podariti jedinstven izgled i sopstveni identitet pod novim menadžmentom.

 

„Čim smo postali član PSA grupe, data mi je mogućnost da jednostavno razmislim šta želimo od našeg brenda“, rekao je on. „Uputstvo koje mi je dao Karlos (Tavarez) bilo je: ’U redu, možeš da uradiš ono što želiš’. Imali smo tu slobodu da zauzmemo kurs koji smo hteli, tako da smo uspostavili čitavu filozofiju i izgled automobila u smislu kako želimo da svedemo vrednosti marke na ključne elemente.“

 

S tim u vezi, osma generacija Astre će biti značajno drugačija od 308-ice što se spoljašnjosti tiče, baš kao što se razlikuju Peugeot 208 i Opel Corsa.

 

 

Detalji poput novog „Vizor“ prednjeg dela viđenog kod Mokke, koji je Adams opisao kao „gotovo staklen“, i koji će biti smernica za sve Opelove proizvode, biće prisutni na novoj Astri.

 

2020 Opel Mokka

 

Aktuelni model je uz Insigniju poslednji Opel kojeg nije „zakačio“ uticaj PSA, jer je začet i razvijen pod General Motorsovom dirigentskom palicom. Platforma i paleta motora će samim tim biti potpuno nove. Unapređena verzija EMP2 arhitekture PSA i nova ponuda trocilindarskih i četvorocilindarskih benzinskih i dizel motora će po svemu sudeći biti u igri.

 

Mada je manje verovatno da će u ponudi biti i električna verzija Astre, očekuju se dve „plug-in“ hibridne varijante (koje koriste isti benzinsko-električni pogon kao Grandland X) – model s prednjim pogonom i moćniji s 300 konja i pogonom na sve točkove.

 

Vrele Gume

Izvor: Autocar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery