Nove mere Gradskog štaba u Novom Sadu: GSP da pojača polaske u špicevima

19:11:00 23.11.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Gradski štab za vanredne situacije Novog Sada doneo je nove naredbe koje se odnose na gradski prevoz, kao i na rad trgovina, ugostiteljskih objekata, pozorišta, bioskopa i drugih ustanova kulture. Ove mere su u skladu sa merama koje će od sutra važiti u celoj Srbiji, a koje je pre nekoliko dana donela Vlada Republike Srbije.

Nove mere Gradskog štaba u Novom Sadu: GSP da pojača polaske u špicevima


Nove mere Gradskog štaba:

- Obavezuju se trgovine da radno vreme organizuju u periodu od 5 do 21 čas.

- Trgovinski/tržni centri radno vreme će organizovati u periodu od 5 do 18 časova.

- Ugostiteljski objekti, kao i pozorišta i bioskopi, u obavezi su da radno vreme organizuju u periodu od 5 do 18 časova.

- Zabranjuje se, od 23. novembra do 7. decembra, na teritoriji Novog Sada organizovanje svečanosti, sportskih i drugih manifestacija, sem održavanja sportskih takmičenja bez prisustva publike, uz puno poštovanje i sprovođenje svih propisanih mera zaštite.

- Zabranjuje se organizovano okupljanje više od pet osoba na javnim zatvorenim i otvorenim prostorima, uz obaveznu fizičku distancu od minimum 1,5 metara između ljudi.

- Naređuje se upotreba zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima i održavanje fizičke distance od minimum 1,5 metara.

- U svim javnim zatvorenim objektima, kao i u svim trgovinskim i ugostiteljskim objektima ograničava se broj osoba koje mogu biti istovremeno prisutne, tako da na svaka 4 kvadratna metra može biti prisutna jedna osoba.

- JGSP „Novi Sad“ će prevoz organizovati tako da popunjenost mesta za stajanje u autobusu ne bude veća od 50 odsto.

Putnici su, uz obavezno korišćenje zaštitnih maski, u obavezi da dok čekaju da uđu u autobus obezbede distancu od najmanje 2 metra od ulaza/izlaza u vozilo.

Takođe, obavezuje se GSP da utvrdi red vožnje uz pojačan broj polazaka u saobraćajnim špicevima, kao i redukovan broj polazaka van saobraćajnih špiceva.

Ovim povodom JGSP „Novi Sad“ je saopštio da će autobusi do daljeg saobraćati po redovnom redu vožnje. Ukoliko zbog aktuelne epidemiološke situacije budu morali da redukuju red vožnje, putnike će o tome blagovremeno obavestiti putem medija, sajta preduzeća i društvenih mreža.

- Gradski štab poziva sve građane na solidarnost u mesecima pred nama koji pogoduju razbuktavanju epidemije. Na sednici Štaba je zaključeno da je neophodno striktno poštovanje svih mera i apelovano je na građane da pomognu jedni drugima pridržavanjem propisanih pravila ponašanja, kako bi se ovo teško stanje prevazišlo sa što manje negativnih posledica - navodi se u saoštenju.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
10°
Vlažnost: 82%
Pritisak: 996.7 mb
Vetar: 5 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?