PRAVI MAĐIONIČAR: Teodosić vodi glavnu reč i u četvrtoj deceniji

G. KELIĆ

23. 11. 2020. u 23:30

MILOŠ Teodosić je poput vina. Što je stariji, sve je kvalitetniji i "pitkiji".

ПРАВИ МАЂИОНИЧАР: Теодосић води главну реч и у четвртој деценији

FOTO: Nebojša Paraušić

Srpski plejmejker je, za vikend koji je za nama, nastavio da oduševljava sve ljubitelje igre pod obručima širom Starog kontinenta, pošto je u pobedi Virtusa nad gradskim rivalom Fortitudom (91:71), u devetom kolu italijanskog prvenstva, otplesao još jednu maestralnu košarkašku predstavu.

Kapiten naše reprezentacije je za nešto manje od pola sata na parketu postigao sedam poena, četiri skoka i asistirao čak 14 puta, što mu je novi lični rekord otkad igra za boljonjski tim. Doduše, nije samo do obične asistencije, već do načina na koji je on "isporuči". Poput pravog umetnika ili mađioničara, često je znao da svojim inovativnim potezima protivničke igrače dovede do apsolutne zbunjenosti.

BOGDANOVIĆ: ASISTENCIJA KARIJERE

BOGDAN Bogdanović je na "Tviteru" prokomentarisao jednu Teodosićevu asistenciju u prvoj četvrtini meča sa Fortitudom, kada je Srbin krenuo na prodor, pa umesto da položi loptu u obruč, napravio čudesnu asistenciju tako što je pogledao levo, a loptu dodao saigraču desno iza leđa.

- Vau, ovo je asistencija njegove karijere. Nikada nisam video nešto ovakvo - napisao je Bogdanović, dok je Luka Dončić retvitovao komentar.

Još neverovatnije zvuči podatak da je četa trenera Aleksandra Đorđevića u gradskom derbiju napravila 27 dodavanja, što je, takođe, i timski rekord ove sezone, a Teodosić je direktno zaslužan za praktično polovinu.

- Odigrali smo sjajnu utakmicu sa mnogo energije. Dobro smo otvorili meč, što nam je kasnije pomoglo da ga rutinski privedemo kraju. U ovom delu sezone, prikazujemo dobre igre. Ponavljam, ključ je bila naša energija - rekao je popularni Teo nakon meča.

A ta energija o kojoj Teodosić priča, čini se, najviše se akumulira u njemu. Jer, iako ima 33 godine, igra kao da mu je barem deset manje. Bivši košarkaš Olimpijakosa i CSKA je statistički lider u svom timu po poenima i asistencija. Apsolutni je vođa ekipe koja je nastavila da moćno korača putem kojim je išla i prošle sezone. U Evrokupu se nalazi na prvoj poziciji u svojoj grupi sa sedam pobeda iz sedam odigranih utakmica. U domaćem prvenstvu trenutno drži treće mesto sa skorom 5-3 (ispred Olimpija i Brindizi). Prava je šteta što ga selektor Igor Kokoškov neće imati na raspolaganju za kvalifikacione prozore ovog vikenda, ali je jedno jasno, Miloš Teodosić još nije za staro gvožđe.

Pored momka iz Valjeva, još jedan veteran vodi glavnu reč na Apeninima. U pitanju je fudbaler Milana - Zlatan Ibrahimović, koji je i sa 39 leta alfa i omega kako u svom klubu tako i u Seriji A, gde "roso-neri" drže čelnu poziciju, a u nedelju je baš poput drugog Srbina bio prva figura svog meča (postigao dva gola u pobedi nad Napolijem 3:1).

Dvojica igrača koja su "debelo" zagazila u četvrtu deceniju života žare i pale u sportskim arenama širom Italije.

Z. IBRAHIMOVIĆ (39)

Utakmice 6

Golovi 10
Asistencije 1

M. TEODOSIĆ (33)

Utakmice 8

Poeni 14, 6
Asistencije 7, 4
* Samo ligaški mečevi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)