DA LI ĆE KOKOŠKOV BITI NA KLUPI REPREZENTACIJE? U petak vodi Fener, a u subotu bi trebalo Srbiju

V. P.

24. 11. 2020. u 21:40

SRBIJU u subotu čeka prva od dve kvalifikacione utakmice za Evrobasket 2022. u okviru novembarskog FIBA "prozora" u Finskoj, a našeg selektora Igora Kokoškova u petak i evroligaški meč njegovog Fenerbahčea protiv Valensije u Istanbulu.

ДА ЛИ ЋЕ КОКОШКОВ БИТИ НА КЛУПИ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ? У петак води Фенер, а у суботу би требало Србију

FOTO: N. Paraušić

Kakvom "gimnastikom" će srpski stručnjak ispuniti obe profesionalne obaveze?

Kokoškov je od ponedeljka u Helsinkiju sa stručnim štabom i devetoricom reprezentativaca, petorka iz Crvene zvezde i Partizana priključila se tokom jučerašnjeg dana. Kako "Novosti" saznaju, selektor će u četvrtak otputovati iz Helsinkija u Istanbul kako bi sutradan vodio ekipu Fenera u veoma važnom meču sa Valensijom (18.45).

PAROVI

DRUGI "prozor", subota: Švajcarska - Srbija 15.30, Finska - Gruzija 18.30. PONEDELjAK: Švajcarska - Gruzija 15.00, Srbija - Finska 18.00.

TABELA: 1. Gruzija 2-0, 2. Srbija 1-1, 3. Finska 1-1, 4. Švajcarska 0-2.

Planirano je da se u subotu pre podne vrati u Finsku, gde Srbija od 15.30, u gradu Espu, igra protiv Švajcarske utakmicu trećeg kola kvalifikacione E grupe.

Košarkaški savez Srbije radi sve što je u njegovoj moći da izdejstvuje prisustvo Kokoškova kraj aut-linije u tom meču. Međutim, usled varljive situacije sa virusnom pandemijom uvek postoji mogućnost otkazivanja nekih letova, što bi moglo da osujeti njegov povratak iz Turske u Finsku. Obezbeđeno je da se selektoru odmah po dolasku u Finsku uradi brzi test na koronu, što je neophodno da bi mogao da vodi nacionalni tim u susretu sa Švajcarcima.

Drugi meč na programu je 30. novembra protiv domaćina Finske, takođe u Espu, dok Kokoškova 3. decembra očekuje naredna evroligaška utakmica sa Zenitom u Sankt Peterburgu. Požrtvovanje za primer srpskog selektora i podsetnik na posledice koje trpi košarka zbog neusklađenog kalendara Evrolige i FIBA takmičenja.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVROLIGA NAJGLEDANIJA U ISTORIJI: Partizan i Crvena zvezda neprikosnoveni, nema im ravnih